Erős, megbízható benzinest egymillióig

2013.12.29. 12:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző,

Egy biztonságos, erős, kényelmes, megbízható 1,8-as vagy 2,0-es benzines autót szeretnék venni. Az autóval nem mennék 10-15 ezer kilométernél többet egy évben, ezért zártam ki a dízeleket, és me mondom őszintén félek is az ezekkel a motorokkal járó szervizköltségektől. Hosszabb távokra használnám az autót: 100-150 kilométert utaznék főként autóúton, de munkába is járnék vele. Így az egyik szemponton az lenne, hogy városba se fogyasszon 10 liternél többet. A következő autókat szemeltem ki amelyek megfelelnének az igényeimnek: Honda Accord 1998- 2003, Opel Vectra 1999-2002, Volkswagen Passat V. és bevallom őszintén a legszimpatikusabb Ford Mondeo 2000-2007-ig. Maximum 1 millió forintot tudok szánni az autóra és 200-250 ezer forintot szánnék még további szervizre. Melyik típust ajánlaná az említett autók közül, illetve Ön szerint milyen lehetőségeim lennének még ebben a kategóriában? Milyen hibákra vagy hiányosságokra kell odafigyelnem ezeknél az autóknál vásárláskor?

Kedves Kérdező!

Az Accord 98-2003-ig gyártott verziója személyes kedvencem, megbízható japán technika. A Vectra ezek közül rozsda szempontjából a legfenyegetettebb, már ezeknél az évjáratoknál és úgy általában a B Vectránál számítani lehet rá a kerékíveken, küszöbökön, ajtók élénél. A Passat szintén nem egy problémás darab, nyugodt szívvel ajánlható. A Mondeo benzines változataival sincs probléma, egy barátomnak is van, és öt éve használja bárminemű probléma nélkül. Ezek közül Accord, Mondeo vagy Passat, de jó lehet még a teljesség igénye nélkül az Avensis, vagy egy C Vectra is.
auto/HONDA/ACCORD 1998-2002/XLARGE/03f
Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.