2016.09.06. 08:56

Azt kérdeztük a Totalcar olvasóitól, hogy mikor, mennyit és miből szoktak tankolni. Kérdőívünket több mint 8400-an töltötték ki, jöjjenek most az eredmények.

Ha autózik az ember, tankolnia mindenképp kell. Már csak az a kérdés, hogy mikor és mennyit? Kitöltőink nagy része, kis híján 65 százaléka csak akkor keres egy kutat, ha már kigyulladt a visszajelző lámpa a műszerfalon. Arra a kérdésünkre, hogy időszakosan nézve ez mit jelent, a legtöbben, több mint 38 százalék, azt válaszolta, hogy hetente. A válaszadók többsége az üzemanyag minősége alapján választ töltőállomást.

Ha már meg kellett állni tankolni, a megkérdezettek háromnegyede tele is teszi a kocsit, alig van olyan, aki csak az aktuális távra tankol. A kérdőívet kitöltőknek csaknem a fele személyes tapasztalatok alapján választ üzemanyagot, a legtöbben, a megkérdezettek 37%-a, alapüzemanyagot tankol, míg 23 százalékuk a prémium üzemanyag pisztolyáért ért nyúl a kúton . Utóbbit 27 százalék kifejezetten a motortisztító hatása miatt választja, 51 százalék pedig a prémium üzemanyagok pozitív hatásainak összessége miatt. A prémium üzemanyagot vásárlók 87 százaléka személyes tapasztalatai miatt veszi ezt.

Bár előszeretettel gondolják sokan, hogy a Totalcaron megjelent írások kizárólag férfiaknak szólnak, kérdőívünket több mint 300 nő is kitöltötte. A hölgyek fele, pontosabban 49 százaléka, alapüzemanyagot tankol, 20 százaléka pedig prémiumot.

Kíváncsi minden eredményre? Tekintse meg infografikánkat:

shell nativ grey-02-02.png

A cikket a Brand & Content készítette a Shell megbízásából, nem a Totalcar szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.