Aki nem tud Saabot lopni

2008.01.06. 20:18
26 hozzászólás

Karotta régi Saab 99-ének betört lámpája. Fotó: Fenyő Balázs
Fotók: Fenyő Balázs

Széttépett tollpárna a Karotta régi Saab 99-ében. Fotó: Fenyő Balázs

Szomorú hír, hogy a Totalcar flotta elleni, pénteken jelentett két támadás egyáltalán nem precedens nélküli. Ahogyan a rablók különös vonzódása sem a piaci értéket nélkülöző öreg izék iránt.

Egész pontosan két évvel ezelőtt próbálták meg ellopni a Karotta Saab 99-ét szerkesztőségünk régi, angyalföldi épülete elől.

Persze a Saab nem egy mogadisui bűnözési statisztikával bíró zárt mélygarázsban parkolt, hanem a nyílt utcán, de nem csak ezért nem sikerült ellopni.

A svéd biztonságmánia az autótolvajoktól is megvéd:

Tegnapelőtt éjszaka ismeretlen tettesek megpróbálták ellopni a Totalcar szerkesztősége elől szegény öreg Saabomat.

Láthatóan nem ment könnyen. Szétbarmolták a kormány környékét, minden drótot kiszaggattak, letörték az indexkart és a műanyag borítást. Kitépték a kesztyűtartót, szétszórták a tartalmát. Temérdek pusztítás egy jószerivel ismeretlen és értéktelen autó elkötése érdekében.

Általános pusztítás a Karotta régi Saab 99-ének csomagtartójában. Fotó: Fenyő Balázs

De beindítani nem tudták.

Mégpedig azért, mert a Saabok gyújtáskapcsolója (a zabigyerek 9000-est kivéve) a két ülés közt, a kézifék mellett van. Ezt nem tudták szerencsétlenek, és véletlenül rátalálni meg nem sikerült a nagy sötétben.

Karotta Közlöny: Gonosz, gonosz világ →

Viszont ha sikerült volna nekik, és nekimennek az első fának, nem zúzta volna szilánkosra a térdkalácsukat a slusszkulcs – ezért teszik a Saabok gyújtáskapcsolóját le a földre.

Halleluja! Tényleg, ha megveszem egyszer a Lambómat, valaki majd belekulcsozza, hogy „vegyél inkább Ferrarit, getz”?