Felhőtlen nyári lambózás

2008.01.12. 15:39
71 hozzászólás

The summer’s really here and it’s time to come out
Time to discover what fun is about

– The Undertones: Here Comes The Summer

Fekete Lamborghini Murciélago LP640 szemből

Fekete Lamborghini Murciélago LP640 hátsó lámpája

Arra gondoltam, amikor egy névtelenségbe burkolózó olvasónk átküldte ezeket a vidám augusztusi képeket egy fekete Murciélago LP640-ről, hogy kizárólag valami undorító, latyakos, nyirkos napon fogom őket posztolni, hogy a maguk nyári feketeségében vigyenek boldogságot az olvasói és nézői szívbe. Nos, ennyire alávaló mégsem vagyok, ma ugyanis süt a nap.

Mert lehet, hogy valakit ez nem feldobna, hanem feneketlen rosszkedvbe taszítana. Állítólag előfordul. Hallottam már ilyenről.

Nemrég a Balatonnál jártam, és Akarattyán egy gyönyörű, fekete Lamborghini Murciélago LP640-re lettem figyelmes. Rögtön meg is örökítettem a mechanikus művészet eme nagy alkotását. Egyszerű, letisztult formaterv, szinte kizárólag egyenes vonalakból. Fantasztikus! Zseniális!

Fekete Lamborghini Murciélago LP640 motorjának kopoltyúi

Ajánlom figyelmetekbe a motor kopoltyúit, amelyek az autó álló helyzetében zárva vannak. Elkattintottam úgy 50 képet, és éppen távozóban voltam, amikor feltűnt az autó tulajdonosa. Beült az autóba, és szép lassan kicsorgott vele a kapufeljáróból az utcára, én pedig egy gyors köszönés után megkérdeztem tőle valahogy így: „Bocs… Lehetne nagy gázzal…?”

És… LEHETETT!!! WwrrroooóóóóOOOOOÓÓÓÓÓ! Fantasztikus volt! Néhány szempillantás alatt el is tűnt az autó az utca végén.

Fekete Lamborghini Murciélago LP640 oldalról

Na jó, mégis alávaló leszek. Hallgassuk meg az autó színéhez passzoló ruhákat viselő The Undertones fent idézett számát, ami címe magyarul egyszerűen csak: itt a nyár! A mikrofonnál Feargal Sharkey – akinek tényleg ez a neve.

LP640-tulajdonos olvasóinknak a feltekert Undertonesra végrehajtott belvárosi krúzolást ma estére csak ajánlani tudom.