Lowtyo kommentjéből - csak erős gyomorral!

2008.02.19. 12:32
90 hozzászólás

Úgy látszik, ilyen ez a mai nap.

A Discoveryn vetítik a Mythbusters sorozatot, amiben urban legendeknek járnak utána, hogy például lehet-e úgy telepukizni egy szobát, hogy az felrobbanjon, ha szikrát kap (NEM), vagy mekkora italmennyiséggel mennyire lassulnak a reflexek vezetés közben (KIS ALKOHOLNÁL IS NAGYON).

Egyszer, ez a vidám csapat egy oszló disznótetemet helyezett el egy autóban, hogy megállapítsák ki lehet-e belőle pucolni később a rettenetes bűzt? Lehet-e értékesíteni az autót bármikor is bármilyen céllal? Rengeteget sikálták és még több tíz kiló tisztítószer bevetése után is masszív hányingere volt, aki a közelébe merészkedett. Végül bontásra vette meg egy srác, neki csak a váltó kellett belőle. Még az is dögszagú volt.

A mai Audis poszt kommentjei között volt ez a link is, amiből most adunk egy kis ízelítőt.

Képzelje el, hogy élete fáradságos munkájával megvásárolt E-osztályú Mercedeséhez közeledve a friss reggeli harmatban, kicsit álmosan, még kicsit kótyagosan ezt látja:

Valószínűleg átfut az agyán, hogy biztos valahol-valakinél rossz fát tett a tűzre, esetleg valakinek a bütykére taposott véletlenül, könnyen előfordul az ilyesmi itt a vadkeleten. Majd egy kiadós szentségelés után előveszi a telefonját, hogy felhívja a szervizt időpont miatt. Az is átfut az agyán, hogy esetleg seprű van-e a csomagtartóban amivel összeszedheti a nagyját, hogy ne vásson el a bőr a szilánkoktól, ha beül.

Akkor még nem is sejti, hogy a dolog sokkal-sokkal bosszantóbb, mint amilyennek elsőre látszott. Messze nem arról van szó, hogy az üvegmaradékok évek múlva is ki-kibuggyannak a kárpitok alól, vagy hogy behúz a cúg, amíg odaér a szervizhez.

Nem. Ez még csak a kezdet. Közelebb lép, hogy megnézze, hiányzik-e valami a kocsiból, biztosan elvitték a rádiót is a suhancok, vagy a kihangosítót, esetleg a navit? Nem talált!

Döbbenet:


Hogyan viszi el tisztítóba az autót? Kiszellőzik-e bármikor is? És egyáltalán? Mivel lehet ezt kiérdemelni? Ön mit tenne ilyenkor?