Nem csökken a fogyasztás?

2008.02.21. 15:00
61 hozzászólás

Az olvasók teljes joggal reklamálják a fogyasztáscsökkentő tabletta tesztjének eredményeit. Ilyen még sajnos nincs, de ha bárkit vigasztal, én legalább olyan türelmetlenül várom. Sajnos olyan sokat azért nem megyek a Tehénnel, hogy pár nap alatt kiautózzak belőle egy tankot.

Ráadásul péntektől hétfőig a Mazda2-t teszteltem, amit nagyon szeretek, bár a kollégák már kissé unják, hogy már megint kértem, illetve kaptam két újat. Lesz Mazda2 1,5 GT SAP, ami egy kicsit, vagyis inkább nem nagyon optikázott sima GT, meg valamelyik vidéki kereskedő megelégelte élcelődésemet a nemlétező fapados Mazda2-ről, amiben semmi extra, úgyhogy - hangsúlyozom, állítólag -  kapunk egy olyat is.

Közben meg ugye a Tehénben nem nagyon fogy a benya.  Illetve nem olyan értelemben, fogyasztáscsökkentő értelemben nem fogy, mert a 200. kilométer már belement, és szerintem így ránézésre nemhogy kevesebbet, de mintha többet fogyasztana. Mindenesetre erős leszek és csak 300-nál tankolok, úgy könnyebb számolni, meg statisztikailag mégis megbízhatóbb az adat.

A teszt második része, amikor a második tankhoz már csak egy tablettát rakunk, egyszerűbb lesz, mert vasárnap kiviszem a családot Bécsbe a Chromjuwelenre, elvégre nekik is kell egy kis szórakozás. Szóval az oda-vissza bőven kiad egy újabb tankolásnyit, úgyhogy vasárnap estére szám is lesz róla, amit egyelőre csak sejtek, hogy ez a tabletta egy kamu.

Jó, ha nem kamu, akkor elnézést fogok kérni, és megírom, hogy őrület, a Tehén összkerekes olajkúttá alakult. A Tehén egyébként azért szerencsés teszter, mert szinte kísértetiesen ugyanaz a napi-heti programja, azonos ritmusban, azonos távok azonos napokon. És persze alapban akkora fogyasztás, hogy az ígért 7-14 százalékos fogyasztáscsökkenésnek egyértelműen látszania kell. Tehát 300 városi kilométer után eddig 50-52 litert tankoltam. Ha a 10 százalékos középértéket vesszük, akkor ez 5 liter különbség, de faguriga legyek, ha akár 49 literre is lemenne.

Hát majd meglátjuk. A bécsi út meg azért lesz jó, mert a Tehén autópályán sebészi pontossággal nyeli a 13-at.