Autók bőröndben, prostiknak

2008.03.03. 11:00
84 hozzászólás

 

Egy Vuitton-táska a Logomania sorozatból az elsődleges megkülönböztető jelzés egy kelet-európai luxusprostin vagy médiakurván. A tatykóm fél milla, annyiért én is sokmindenre kapható vagyok, üvölti a sorminta messziről. Az izléssel is megvert gazdagok Diorban és Gaultierben járnak, a láthatatlan gazdagok Chanel táskák mögött rejtőzködnek. Vuitton sucks.

A Gucci és Cavalli is a futottak még kategória a luxuspiacon, de a proli pénzesek elsősorban a Vuittonra esküsznek. Mert könnyen felismerhető, összetéveszthetelen árcimkeként lóg a viselőjén. Az olasz utcasarkokon, poros macskakőről vásárolt hamisítványok a vég; szeretnék vaskosabb árcédulát üzenetükkel, olcsón öltözött, láthatóan csóró csajokon a reménytelen kapaszkodási vágyat hirdeti.

 

 

A motívum benyomult az underground tervezők közé is, a kis virágokat fegyver piktogrammokra, pornográf jelenetekre felcserélve, FAKE, I'M A WHORE feliratokkal kiegészítve, de a ritmust és színvilágot megtartva zsíros kis kritikák születtek, olyan táska nekem is kéne. Természetesen a malac is.

 

 

A mindig izléstelen pimpkultúra hamar rátalált Vuittonra, ritka szép páros ők ketten.

Egy Cadillac Escalade-ben Vuittonra cserélt szövet a tökéletes harmónia az olcsó luxust képviselő, alapjaiban semmitmondó, krómfelnis teherautó és a híg dizájn istene között. A sorjás műanyag méltó párja a logókkal telegányolt kárpitnak, Elvis imádná. A szakadt Lincoln zajosan bolond gazdájával nekem viccnek tűnik, annak jó.

 

Az Escalade harmóniáján túl, igazán stílusosan két kasztni viseli el ezt a megaláztatást; a Cadillac Eldorado 1959-ből; a kortárs giccs és egyáltalán nem öncélú értelmetlenség gyönyörű példája sok vasból és krómból. Vértestvére a Vuitton termékeknek. Sok anyagból készült nagy kalap üzenet. A másik a Smart. Eldoradót nem találtam, pimpeltem hát egyet.

 

A telematricázott kasztni a válltáska-méretű Smarton ütős, főleg ezen a kis aranyos, Smart helyett Merga-emblémás frusztráción. Merga-embléma a Smarton, ez már magában is elég volna egy poszthoz.

Alig várom a sormintát feltetováltató, nyomott dísznövények megjelenését.