Kazettákat a youngtimerbe!

2008.03.15. 11:00
50 hozzászólás

 

 

A kocsim visszapofozása elég lassan halad, de pusztítani semmiképpen sem szeretném, nem kerülhetett bele CD-lejátszó. Elég baj az, hogy 760-as alufelniket kap nyárra, de abban az esetben rendkívül erős volt az anyagi oldal nyomása.

Nati kitalálta, vegyek bele kazettához kötött CD-lejátszót, az jó lesz. Elképzeltem a váltó mellett hánykolódó kínai műanyagot és vállalhatatlannak éreztem. Kaptam tippeket, hogy írhatok ki MP3-on, CD-n keresztül kazettákat, de nem láttam magam ahogy ezzel játszok. Kazettákat kellett vennem.

 

A zene állatul szól a kocsiban, van hat darab nagy hangszóróm, ajtókban, kalaptartóban, gyanítom nem gyári cucc, de az elektromosan ki,- behúzódó antenna felett eljárt az idő. Nagyon idegesítő, amikor ez megy a rádióban és mikor már kezd jó lenni, bezavar a rádióhullámkosz. De mostanában hiába hallgatnék inkább Los Fabulosos Cadillacs-et, ezt a beszerzést Mexikóban kellett volna elintézni, ehhez és hasonlókhoz nem sok esélyem van itthon, maradt a rokkendroll.  Billy Idolt, U2-t és Rolling Stones-t kerestem és találtam egy harminc darabos gyűjteményt. U2 nincs benne, de Rage Against the Machine, Faith No More igen és a Billy Idol 11 of the best mindenért kárpótol.

A postáról kirohanva egyből szétmartam a dobozt és beraktam. Még nem vettem ilyen kevés pénzért ennyi örömet. Pont ez a szám került sorra, egyik örökös top 10 jelöltem, ezzel a napom meg is volt csinálva. Kamaszkoromban egy pasiról gyűjtöttem posztereket, Billy Idolról, volt egy halom kazettám is, de elkoptak a költözések közben. Billy Idol amúgy most is kéne. És kéne még Prince, Shaggy és Guns 'n' Roses kazetta. Ezeket a zenéket eszem ágában se lenne már hallgatni, még Billy Idolt se, de a kocsiba ezek kellenek. Apámmal tíz éve rendszeresen kitárgyaltuk a Shaggy klippekben felbukkanó macák állagát, a Boombastic-ot benyomva röhöghetnénk egy jót, a védőgázas kolbászok pácsó alkotóelemén viccelődés már kezd elfáradni.

 

 

A kollekcióval kaptam néhány, másoknak szépemlékű darabot. A 2 Unlimited énekesnője hasonló szerepet töltött be OP kamaszkorában, mint az enyémben Billy Idol, egészen fellelkesült tőle. Tényleg, ezen a nőn sose volt nadrág... A Sandra kazetta szintén felbecsülhetetlen érték, alig várom, hogy terrorizálhassam vele a kocsiba ülő haverokat.