Jákob Volvója

2008.03.19. 15:47
78 hozzászólásScheerti hívta fel a figyelmem Jakobra, de mielőtt mindenki ledöbbenne, volt már Volvo hot rod előtte is. Hot Rod Jakob a Volvo fennállásának 80. évfordulójára készült, emléket állítva az első széria-Volvónak, szintén Jakobnak, ami 1927-ben készült, Göteborgban.

Leif Tufvesson hotrodépítő műhelyében készített modellt különbözű klasszikus Volvók alkatrészeiből rakták össze. Az acélvázra épített szénszálas kasztnit a modern, 265 lóerős T5 Flexifuel változata hajtja. A kerékmintázat egyszerűen mindent visz.A Volvo T6 Roadster egy 2005-ös tanulmányautó. Közeli rokonok Hot Rod Jakobbal, a T6 Roadster is a nagytesók alkatrészeiből lett összerakva. Az S80-as háromliteres sorhatosát rakták a hátuljába (igen, a hátuljába) 285 lóerővel. Ez a motor az 1800 kilós S80-ast hét másodperc alatt viszi százra. A többi alkatrész is elsősorban az S80-asból származik, de beépítettek C70 és S60 darabokat is.

Van kedvetek hot rodot építeni Volvóból? Van egy pár elfekvő 240-es fényszóróm, amerikai szabvány, azzal szívesen beszállok. Nem kicsik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.