Autók, akik filmsztárok

2008.03.21. 16:44
30 hozzászólás



Vicces, ahogy itt ülök a kis Cadillacemben és pötyögöm a szöveget a laptopba, néha fel-felpillantok a képernyőről a brummogó motorhangok hallatán. Gyors egymásutánban a következő autók mentek el előttem: egy új meg egy régi, hetvenes évekbeli Corvette, egy Bentley Continental GT, egy vadiúj Mustang, meg egy Audi R8-as. Az S3-ast már észre sem vettem. Egyébként is, kit érdekel a sok gyári kacat egy tuning shown.


A Supráról és az RX-7-ről már említést tettem az előbb, íme a fotók. Ők azok, a filmsztár-autók igazi hús-vér valójukban, kétség sem fér hozzá. És élőben természetesen százszor durvábban néznek ki. A narancssárgát beindították. Nem túráztatták, csak szolidan odagurultak vele a helyére, de még alapjárathoz közel is szívszorító hangja volt. Kicsit úgy éreztem magam, mint a főszereplő srác a Go – Nyomás – című filmben a bárban, ahol a gyönyörű félmeztelen táncos lány ott vonaglott előtte, de tilos volt hozzá érni.


A másik három filmes autót a szomszéd pavilonban találtam meg. Itt volt a penge ázsiai csaj, Suki rózsaszín S2000-ese. Kapott már szegény, látszik rajta a használat, de azért nagyon jól néz ki. Ahogy elnéztem, párszor már összetörték, aztán összerakosgatták újra. A Hondánál egészen biztosan fejek hullanának, ha ilyen illesztéseket produkálnának a gyárban, ettől eltekintve azonban szép kis verda.


Itt volt a Charger is. Akkora, mint az állat. Öt és fél lépés volt nekem az elejétől a végéig, rettenetes egy monstrum. Ha azt látnám a visszapillantóban, hogy egy ilyen próbál meg lenyomni, inkább azonnal öngyilkos lennék, mint hogy kikezdjek vele. A Charger a legtekintélyesebb autó, amit valaha is láttam. Nem rajongok az amerikai kocsikért, de ez egy vadállat, el kell ismerni. A belsejében meg mindenféle érdekes műszer, kijelző.


Mégsem ő nyert. Imádtam a Vissza a jövőbe mindhárom részét, ami nem csoda, 85-ben, amikor az első rész megjelent, tízéves voltam, rá is cuppantam annak rendje és módja szerint. Amikor az előbb megláttam Dr. Emmett Brown időgépét, vagyis a DeLoreant, egy pillanatra újra tízéves voltam. Az autóban kívül és belül rengeteg bigyó van, az időgép, ha nem tudnák, roppant bonyolult és összetett gépezet. Egy szó, mint száz, a DeLorean csuda jól néz ki. Már ezért megérte kinézni.

Egyelőre ennyi, mindjárt jövök vissza a világ legszebb Trabantjával, aminek a tetején egy városka van.