Élő online tudósítás a Tuning Show-ról

2008.03.21. 10:24
46 hozzászólás


Elsősorban nem a tuning az, ami az autózás témakörén belül megmozgatja a fantáziámat. Ha meghallom a szót, 1,4-es Civicek meg Golfok ugranak be DTM-es versenyautókat megszégyenítő hátsó szárnnyal, meg mindenféle régi verdák, amik éktelen füstokádás mellett vadul szántanak negyed mérföldet. Egyik sem az én műfajom, mondom ezt annak ellenére, hogy ültem már sokszáz lovas kettes Golfban, meg gyorsulási versenyre épített Dedrában és tényleg durva volt.


A tuning akkor igazán jó műfaj, ha van mögötte fantázia, tudás, tapasztalat és persze rengeteg pénz. Általában utálom a túlzó, hivalkodó kocsikat, valahol legbelül azonban én is kisgyerek vagyok, aki a bugyuta történet ellenére is tátott szájjal nézte végig a Halálos iramban című filmet, aztán megnézte a második, sőt a harmadik részt is - nyugodtan ér nevetni. Élvezem, ha az agyam gondolkodásért felelős része tökéletesen kikapcsol, a többi meg bután bámul valami semmit, ami szép.

Hazudnék, ha azt mondanám, szívesebben nézem meg a Tuning Show-n a rózsaszín S2000-est, mint azt a csodálatos ázsiai csajszit, aki vezette – Devon Aoki amerikai, de a vonásait és a nevét elnézve nem sok kétségünk lesz afelől, hogy ereiben japán vér csörgedez –, de azért a Honda is izgi, ráadásul állítólag ott lesz még a Charger és egy Supra meg egy RX7 a filmből, amikre hirtelen már nem emlékszem, de nyilván nagyon durván néznek ki.

Kíváncsi vagyok a drifterekre is. Van már egy-két srác Magyarországon, aki jól nyomja, de ők mégiscsak az európai elit, olyat meg még sosem láttam, csak a jútyúbon. Persze lehet, hogy most sem fogok, mert csak pénteken leszek kint, és a péntek az előkészületek napja, szóval drift nem biztos, de driftautó tuti lesz, az is valami.


A lényeg, hogy egész nap ott leszek a Hungexpón, nézem, hogyan áll fel a Tuning Show, és ha látok valami érdekeset, azonnal küldöm a blogra. A feladat merőben új számomra, nemhogy sosem tudósítottam még élőben, de mobil internetet sem használtam még soha – megint ér nevetni. Tényleg nem tudom, hogy sül majd el a dolog. Csak egy a biztos, Gyulavitéz déltájban egy laptoppal meg egy fényképezőgéppel a vállán kiszalad a Hungexpóra, és ha meglát valami érdekeset, azonnal tudósít. Tessék figyelni a Belsőséget!