2008.05.05. 08:00
18 hozzászólás

Jó jó, kedvelem én is a régi Saabokat, de a látszat ellenére nem vagyok megszállott. Nekem csak 10-15 modellem van, és szigorúan csak a régi kilencszázasokra mentem rá.

A 900-as klubban viszont ott van Iván, akinek szerintem birtokában volt Magyarország  egyik legkomolyabb Saab modellgyűjteménye. Időközben sajnos vett egy valódi Viggent és kénytelen volt értékesíteni a gyűjtemény javát. A múltkor beszélgettünk, és elkezdtem nyomasztani, hogy írja már meg milyen felhozatalra kell számítania annak, aki most vág régi kilencszázasok gyűjtésébe.

A cikk elkészült, és bár csak a 900-asokkal foglalkozik, mindenkinek ajánlom szeretettel. Jó lenne valamennyi márkáról hasonló összefoglaló.

"Saab 900 modellt szerencsére több gyártó is készített, más kérdés, hogy Magyarországon elég ritkán lehet hozzájutni. Az eBay viszont bővelkedik bennük. Persze akadnak ritkaságok, melyeket csak nagy szerencsével és nem kevés pénzért  kaphatunk meg, a csúcsmodellekért húszezer forintnál is többet kell leszurkolnunk.
Szerintem szégyen, hogy a márkakereskedés (illetve a hivatalos gyári Saab Expression merchandise) éppen abból a klasszikus modellből nem tart, ami a legismertebb és legsikeresebb autója volt. Annál is inkább érthetetlen, mert a Saab 96, a Sonett és a Saab 92 modellekből viszont van a kínálatban...
Lássuk, mi a választék, kezdve a kicsiktől a nagyokig."

tovább:
http://saab900.hu/hir.php?id=28

Gyűjtők, figyelem! Ki tud róla?

Jó pár éve kaptam ezt a modellt. Az interneten nem találtam róla semmit, még a legelvetemültebb Saab modellgyűjtőknél sem találtam róla információt.

Az összes adatom az, hogy hongkongi a termék, a  "no. 2011, U.K. PAT.REGD, U.S.A. PAT.REGD"  felirat szerepel rajta, valamint egy P betűben propeller szerű logó. Ceruzaelemmel megy, az egyik hátsó kerék, valamint a hasán keresztben lévő kerék is hajtott.

Ha már a gyártó kiderülne, az is nagy segítség lenne.