Holnap is lesz

2008.08.09. 19:40
40 hozzászólás


Előző posztom írásának utolsó perceiben igen komoly eső kerekedett, az emberek ide a VIP sátorba menekültek. A hirtelen jött vihar lebontotta a színpadot, állítólag a gitáros akciófilmekből ismerős koreográfiával már életét kockáztatva visszanyúlt volna hangszeréért, de aztán a többiek biztatására inkább hagyta, és mentette irháját. Reméljük a nyolckor kezdő Rúzsa Magdinkra nem szakad majd rá semmi. A csúnya felhő már elment a fejünk fölül, az eső még cseperészett, amikor Besenyei Péter felszállt és bemutatót tartott, amit legtöbben még valamilyen menedék alól figyeltünk. A pilóta mutatványát nehéz szavakkal leírni, és fénykép sem lenne elég az interpretációhoz, akik látták már repülni, tudják. Egy apuka mellettem lelkendezve kommentálta kisfiának a látványt:”Nézd, szinte a föld fölött repül!”

Az eső egyébként meglepően kis csapást mért a látogatottságra, a vásári hangulat a vihar elvonulása után megmaradt. Érdekes módon a légijárművek egyre inkább dominálnak, ami talán nem is meglepő, mivel repülőtéren vagyunk. Több repülővel is lehet sétarepülni, helikopterrel is, egy-két bátor pedig műrepülni is beül másodikként egy gépbe.

A kiállítók között itt találjuk az ABT-t is, amely Volkswageneket és Audikat tuningol. A képen látható Q7-et emlékeim szerint korábban már láttam, jó volt itt élőben is megcsodálni, irgalmatlanul monumentális darab. Kíváncsi lennék a hazai és az Európa szintű Volkswagen Transporter tuning eladásokra...

Az eső után a Talmácsi gyermek motorverseny mini motorjai kőröztek a vizes füvön, láthatóan nem gyermekekkel hátukon. Ilyen szakágat szerintem indítani kéne (vizes füvön, felnőttek, minimotorral versenyeznek) ugyanis néhány perces élményemből kiindulva azt mondhatom, hogy az egyik leglátványosabb technikai sport lehetne. A srácok ütötték, vágták egymást, de enélkül is tíz másodpercenként bekövetkezett egy esés. Ha valaki megteheti, rendezzen ilyen versenyt, én is indulni fogok!

És hogy miért érdemes kijönni vasárnap is? Holnap is lesz tűzoltó bemutató, műrepülés, Mókus streetfighter show-ja, motoros triál bemutató és bigfoot show, hogy csak egy párat említsek. Ja, és ami ma legnagyobb szívfájdalmamra elmaradt az eső miatt: „sexy autómosás”. Vasárnap remélem nem marad el, én ott leszek, legalább egy tapsrúddal.