Csajok Párizsban - lehet szavazni!

2008.10.15. 17:30
58 hozzászólás


Minden autószalon tele van csajokkal. Jó csajokkal. Jó csajokkal, akik azért állnak a standokon, hogy a sok hülye odamenjen, guvassza a szemit. A párizsi szalon is ilyen volt.

Azért is vannak ott csajok, hogy a hülye újságíró menjen oda, és fotózzon. Aztán a fotóra hátha rákerül a csaj mögött darvadozó autó is. És akkor majd a cikkekben jól látszik is a csaj mögött az autó, és akkor lesz jó nagy publicitás az autónak. Is.

Hát én hülye újságíró, lefotóztam a csajokat. Nem volt mind olyan jó, mint például a torinói szalonon, de a frankfurtin és a genfin is jobb szokott lenni a felhozatal. De azért némi szelekcióval akadt néhány lencsebarát kinézetű is. És ide most kiteszem, ami összejött, hogy a hozzám hasonlók is lássák őket, azok persze, akik nem voltak ott. Meg egyáltalán - amúgy is lefotóztam volna őket, hiszen szinte kérték. Ha gondolják, kattintással nyilvánítsanak a poszt végén véleményt. Amint szavaztak, azonnal látják az addigi statisztikát is.

Első képünk a szalon előtti estén, a GM-összprezentáción készült. Spanyolos hatás a piros ruhás leányzón, de a beltartalom inkább angolos. Az autó egy leendő Chevrolet Orlando.

Második leányzó, szintén az Orlando előtt, de már a szalonon, reggel, ő fehér ruhában van. Húszas években hordtak utoljára ilyen frizkót, de a ruha állat.

A harmadik jelölt kifejezetten kedves mosolyt villant a Lotus Evora mellől. Talán mert kutya se járt ennek az eldugott pavilonnak ebben a félreeső sarkában. Legalább egy kép lesz valahol - meg kell becsülni.

Tovább a Lamborghini-standra, az Estoque-ot vezetik elő éppen. Őrjöngő tömeg, de egy ilyen autó mellett még a hímeknek is nehezére esik észrevenni a nőstényt. Ennek megfelelően impozáns darabot vezettek elő: erősen olasz, kicsit spanyol, kicsit néger, egy csepp északi beütés is - azt se tudtam, hova nézzek.

Még mindig a Lamborghini, a szomszédban egy Murcielago Gallardo áll. Unott, kicsit korosodó szőke, még mindig jó arányokkal, csukaszájjal. Van, akinek az esete, nem akarok befolyásolni.

Kedves, kicsit trampli cipőben ácsorgó leányzó hagy ujjlenyomatokat a Lexus farhátán. valódi, ilyen csajt lehet látni az utcán is, tehát szimpatikus.

A szomszédban a Daihatsunál nem a showgirl az érdekes, hanem a magyarázó személyzet egyik tagja. Kicsit emo, kicsit hippi, mindenesetre elmélyülten végzi munkáját.

Jóval odébb, a törpeautók környékén zajlik a legjobb girlie-show. Főként a száznegyven centis szöszi vonzza a zoomlencséket - a stand előtt véresre könyökölik egymást az élveteg fotósok. Megvárom, amíg lejjebb lohad az őrület, majd a keletkező vákuumban exponálok. Kettőt is, khm. Ja, az autó egy elektromos Aixam, jól választottak csajt, mert ebben a párosításban a törpekocsi kifejezetten nagynak látszik.

A szomszédban, a Ligiernél szemmel láthatóan szerényebb az órabér. Fáradt, kicsit unott, hullámosra ondolált gesztenyebarna hajú pipi szenved a gravitáció mellékhatásaitól. Profilból azért nagyon érdekes ő is.

A fene se gondolta volna, de a Toyota iQ mellett találom meg az igazi femme fatale-t. Derűs unottság, utoljára Pécsi Ildikó arcán láttam ezt a széles, húsos szájú közönyt az "Indul a bakterház'" címűben. De a csaj itt szőke (valódi, lol), és igen, övé a porond, ez látszik.

Fiat 500 Abarth, a két nőszemély közül az egyik igazi szicíl, legalábbis ezt szeretném belelátni. Örömmosoly, vakuvillogás, elhomályosítja a magasabbik társát. Kérem, a göndörre adják le voksaikat.

Délután felé a fáradság jeleit lehet felfedezni egyik-másik hoszteszen, hiába pár órát lehúzni tízcentis sarkú cipőben még az egészséges vázrendszernek sem tesz jót. A Lancia-stand mellett kényelmesek is a fotelek, a keresztben hentergés pedig előnyös is futóművizsgálat szempontjából.

De azért az olaszoknál is marad, aki késő délután még állni tud. Alfa Mito, Twiggy-stílus, és a csajnak még futja a négyezer-hatszázhetvenkettedik mosolyra. Utólag is - mille grazie.

Hazafelé menet még elhúzok az RTL standja mellett, és egy fekete arcból a legvalószerűtlenebbül világosbarna, izzó szempár néz vissza a kamera lencséjébe. Hatásos, akár búcsúzóul is.