Eladtunk húsz 911-est!

2008.11.28. 17:46
184 hozzászólás


Hiába a mérnöki csúcsteljesítmények, a kiváló futómű és az iszonyat erős bokszermotor, azért legyünk ralisták: a Porschénak rendkívüli profitot generálnak a hülye, béna vagy peches vásárlók. Általában nem lassan ütköznek, a gyárnak csupán arra kell ügyelnie, hogy a vevők maradandó sérülések nélkül ússzák meg. És ha megmarad kezük-lábnuk, megjavíttatják a gépet, vagy ami még jobb, vesznek egy újat. Persze ez nem volt mindig így, gondoljunk csak James Deanre.

Jóval nagyobb fellendülést hoz az üzletmenetben egy zaftos kis vonatszerencsétlenség, mint pár hete Németországban, amikor vagy húsz darab 911-es tört össze. Van szebb látvány, mint egy sínekre pottyant Porsche?

Dehogynem! Több Porsche a sínekre pottyanva. A megrendelők biztos pityeregtek egy kicsit, de a vasút biztosítója valószínűleg fizetett, tehát egy pillanat eladtak egy kisebb kontingenst az aktuális 997 szériából.

A vasút és a Porschék viszonya akkor is rossz, ha már veterán járművekről van szó. Ezt még jobban fáj látni. Oké, nem kell a vonat elé hajtani egy trélerrel, de ha már mégis odahajt az ember, lehetőleg ne 356-osok legyenek fent, mint ennek az amerikai szerencsétlennek, hanem Dodge Caliberek.

Kéretik nem hangosan zokogni.