Mit kaptál eredményhirdetés - 520 ló a parkettán

2009.01.15. 17:25
44 hozzászólás

Három hét telt el karácsony óta. Ilyenkor az ajándékok már vagy visszakerültek a boltba, vagy helyet találtak polcon, a szobában, az életünkben. Nem az ár számít, nem a méret, mindenki másnak örül: én a kézzel varrt patchwork motoros kispárnahuzatnak, mások egy igazi autónak a garázsban.

Az Indafotó és a Belsőség közös fotópályázata is bebizonyította: lehet az ajándék kicsi, lehet életnagyságú, az 1:72-es makett és az 1:1 Ford Mustang között csak az a különbség, hogy az utóbbi nehezen fér be a fa alá.

A szerkesztőségi zsűri döntése teljesen szubjektív, egy picit benne van a tárgy maga, a fénykép minősége és a vágyakozás faktora is. Így lett a győztes Burnsie és az ő Auto Union Typ C Bergrennerre. A német CMC által gyártott makett ugyanolyan szigorúan terpeszt a vöröses parkettán, mint ahogy 1936-37-ben az eredeti – muszáj vágyni rá.

Auto Union Typ C

A világ legszebb burnoutja, igaz ez nem a Bergrenner, hanem a pályaversenyre épült szimplakerekes verzió

Látják ezt a képet? Ez Bernd Rosemeyer oly sokszor megcsodált burnoutja minden idők egyik legjobb versenyautójával: V16, 6000 köbcenti, 520 lóerő és mai fejjel is nehezen értelmezhető 340 km/h-s végsebesség.

Rajta, lapozzon vissza a testmeleg Belsőségek közé, gyönyörködjön az idomok feminim íveiben, háborítson csendet a nyolcas párba rendezett kipufogók hangjával. Megtörtént? Tudja már, miről beszélünk? Tiszta szívvel elkárhozna, csak, hogy egyetlen egy körre elvigye? Ugye? Néha Bernd Rosemeyerré kell válni, és legalább fejben átélni, hogy milyen lehet kinyúlni a világ legszebb fémkoporsójából, és belecsípni a halál ámuló pofájába.

Nézze meg Burnsie ajándékát a parkettán: tökéletes kormány, kerekek, fékvezetékek – nem véletlenül lett 2003-ban az év makettja, idén pedig a Mit kaptál fotópályázat győztese. A Totalcar nevében kívánunk boldog és békés álmodozást, nyereménye 10000 forintos utalvány, amelyet egy fényképszaküzletben vásárolhat le.