Öregkor jó kór

2009.06.11. 10:58
130 hozzászólás

Hetvennyolc veteránautó, Balaton-Felvidék, napsütés, la dolce vita, és szól a rakenroll. Nagyjából ennyiben foglalható össze az idei Balaton Classic hangulatát meghatározó ingeregyveleg, meg persze volt egy rakás, századmásodpercre teljesítendő, kijelölt szakasz is, ami csak annak volt izgalmas, aki valamelyik autóban ült. Jó látni, hogy évről-évre gyarapodik a magyar oldtimerpark, szomorú viszont, hogy egyre kevesebb a külföldi résztvevő - hiába, a Nyugatot letaglózza mostanában, ami zajlik.

Nálunk azért szép volt a felhozatal. Ha egy ilyen rendezvényen az ember valahogy átlibben azon a tényen, hogy kis híján megfullad a Mercedesekben (annyi volt belőlük, hogy már tényleg kellett egy sirályszárnyas 300SL, hogy érdeklődés csillanjon az elgyötört nézők szemében), talál egészen izgalmas kocsikat is. Nyilván ki fogom hagyni a legérzékenyebb versenyző minden bizonnyal iszonyúan különleges autóját, de a kiragadott elemekből építkező felsorolások már csak ilyenek: volt mindenféle TR3-as, meg TR4-es Triumph, a ránézésre elporladó Matra Bagheerák közül egy megmenekült példány, Peugeot 404 Coupé, ami szinte nincs is, egy Salmson versenyautó az őskorból, meg ilyenek.

Jó buli az ilyen, legközelebb ajnlom, önök is nézzenek meg egy ilyen versenyt. Addig is, itt vannak a mostani, hétvégén készült képek, Havér Tamás olvasónk küldte őket, aki személyesen ott is járt.