Letörtétek a tükrünköt, avagy brékelj, székely!

2009.07.04. 14:01
32 hozzászólás


Lung László-Zsolt és Kozma Attila már az óvodában ismerték meg egymást, és ez a találkozás egy gyönyörű barátság kezdetének bizonyult. Bizony, ha akkor nem jönnek össze, nem születik meg a Letörtétek a tükrünköt! című alkotás, és akkor a határon inneni és túli magyar autóstársadalom, valamint a pop, a rock, a rap, és a mulatós zene rajongói is szegényebbek lennének egy súlyos élménnyel.

A székelyföldi Open Stage klipje egy olyan élethelyzetet dolgoz fel, ami mindennapos mifelénk, a Balkánon: Mekkeresünk tüktüköt, mer letőrtétek a tükrünköt! Letőrtétek a tükrünkőt, mü es letőrjük a tükrötököt!
Szemet szemért fogat fogért, tükröt tükörért, lassan ez az utakon az első számú szabály. Ennek a mentalitásnak állít görbe visszapillantótükröt a két székely srác, akiknek poszt-dadaista brékelj-székely stílusát egyre többen kedvelik. A youtube.com-on már több mint kétmillióan nézték meg a Szeretlek Aranka című örökzöldjüket, amiben autózásról sajnos nincsen szó, de attól még kurvajó, egy időben nálunk ez volt a családi induló.

Egy libazöld Trabant 601-es viszont az egyik szereplője a Nyomjátok emberek! című klipnek. A dal korántsem annyira ütős, mint az előző kettő, de a Trabi mellett még nagyon csinos székely lányok is szerepelnek benne, akiket sajnos Zsolt és Attila rendszeresen kitakar, így nehezebb kiválasztani, hogy közülük magának az ember kit akar. (Inkább ne akard egyiket sem, Koncz uram, ahogy elnézem, még erősen büntetnék. - omm)

Remélem, a duó nem hagyja abba a járműves vonalat. Én el tudnék képzelni például egy klipet, Siríccse meg, agronómus úr, siríccse meg! címmel, amelyben egy kombájn pöfög feltartóztathatatlanul a sárga búzamezőn át egy nagyobb tehénistálló felé, fedélzetén az Open Stage legénységével. De szerintem tudnak ők ennél ütősebbet is, a magunk részéről kíváncsian várjuk a folytatást.

És hogy mit keres ez a poszt itt a Belsőségen? Hol marad a gumifüst, az ordító motor, a sebesség? Bizony, sehol, emberek vagyunk mi is, nevessenek velünk, bónuszként a Hurra Torpedo remek Spencer c. dalát adjuk. - omm