Öt perc hírnév mindenkinek jár

2009.11.06. 15:00
62 hozzászólás


Vili olvasónk küldött egy csodálatos linket a minap. Nem kellett volna, hiszen hosszú percekre visszavetette cégünk produktivitását. Először is itt a zseniális kisteher-mester. Helyenként ugyan közveszélyes, amit csinál, de nem tudtunk segíteni magunkon: az esti neonfényben csillogó sanghaji kereszteződésbe kopp keresztben megérkező platós kisteher látványa egyszerűen fuldokló nevetést váltott ki mindenkiből. Hülye, de jópofa a körben dobfékes tuning-Changan, sok képzelt – és tán profinak mondott – driftert is megszégyenítő mozgása. Hiába, a sperr az sperr. Fetrengtünk a földön a kéz-láb technikát bemutató vágásokon, a rozsdás-piszkos futóművet mozgás közben mutató snitten.
És persze csendben elismertük a sofőr ügyességét, igazán lenne helye egy KOE-futamon.

Na de itt a másik. Amelyben egy Forma-1-es Ferrari mását építik fel a szakik. Ha netán önök is valaha hasonló fába vágnák a fejszéjüket, akkor érdemes előkészíteni pár alapvető dolgot: ívhegesztőt, hidegvágót és lemezollót, pár kupac maradék szögvasat, kidobott kempingszéket. Ha netán rendelkeznek egy félig szétrohadt Zsiguli-futóművel is, már nyert ügyük van.

A mester és tanítványai csípőből tüzelnek a pálcással, mázsás ütésekkel és lézeres szemmértékkel rakják helyre a huncut váznyúlványokat. A szélcsatorna-tesztnél már csíkokban nyúztuk magunkról a bőrt, de kétségtelen, hogy a végére kész a mű. Nem biztos, hogy ki mernénk próbálni, az ő álmuk azonban valóra vált.