370 millós autó és drámai zene

2010.03.14. 05:59
50 hozzászólás


Egy apró manufaktúra Olaszországban, ahol évente néhány tucat autót gyártanak igazi megszállottak. A tulajdonos egy argentin, aki valószínűleg már régóta keresi az elgurult gyógyszert. Legalábbis erre következtethetünk, ha megnézzük az elmúlt évek termését. 400 lóerő alatti géphez nem adják a nevüket.

Évről évre kihoznak valami újdonságot, ami földi halandók számára értelmezhetetlen. Mind a menetteljesítmény, mind az ár tekintetében. Az aktuális Zonda R-t kb. 370 millió forintért vesztegetik. Árfolyamtól függően. Plusz regadó, bár az arányában már nem dob nagyot.

 

Hatsebességes szekvenciális váltón keresztül jut az AMG V12-es 740 lóereje a hátsó kerekekhez, 2,7 alatt van százon, 350 a vége. Őszintén, ki tudja ezt elképzelni? És hol lehet kihasználni? Kíváncsi lennék, kinek a garázsában lapulnak ezek a versenygépek, amiket utcán használni értelmetlen volna? És mi az a dolog (egy!), ami éppen 370 millió forintba (illetve ennek megfelelő euróba/dollárba stb.) kerül és legalább ennyire kifejezi ugyanazt - a táplálékláncban elfoglalt - helyet, amit egy Zonda R?