Tízéves a Totalcar. Hármas számú vágóhíd

2010.03.20. 21:58
174 hozzászólás


Nem volt vita egy percig sem. Nem is lehetett volna, hiszen a képeket először megpillantva azonnal tudtam, hogy kiomlott belekben térdig gázolok, ha kell, de ez az autó ott lesz a standunkon. Nem volt rá szükség, akit kérdeztem, az csak bólintott. Winkler a V8 miatt, Bende az automatáért, Csikós és a többiek az elpusztíthatatlan formáért. Egyetértés.
És én? Csak.
Mert egész egyszerűen annyira geil, olyan tömény koncentrációban keni az ember pofájába a nyolcvanas évek (és ifjúkorom) minden hedonista élvezetét, a nyugati álmot, ami elérhetetlen, a Bundesliga-frizurát, a vállon átdobott, kötött fehér pulóvert, Rudolf Schenker Gibson Flying V-jét és a falra celluxozott autós plakátokat, hogy az már fáj.

És ama bizonyos mondatrész miatt, mely talán pár embernek mond itt valamit: ...árából akár nyolc Zsiguli márkájú gépkocsit is vásárolhatunk... (Itt a polcon mögöttem a forrás, de lusta vagyok kikeresni a pontos hangzást, na ki kommenteli be leghamarabb?)
A mesteri Anatole Lapin vezetésével a nem kevésbé zseniális Wolfgang Möbius kortalan formát alkotott. És ugyanúgy, mint az azonos nevű szalagon, ezen sem talál a kritikus szem kapaszkodót. A tökéletes német E-Type.

A hibátlan, pornkönig-belső pedig - elnézést kérek - de o-d-a-b-a-s-z.
Fejet hajtunk, ez a forma több, mint harmincéves. Az 1978-as Év Autója: a Porsche 928. Gratulálunk!

928 2

Még mindig nem késő, OT Expo standunkon van még helyünk bőven. A jelentkezés feltételeihez ide, vagy a jobb hasáb tetején lévő logóra kattintsanak.