Tízéves a Totalcar. A negyedik lövés

2010.03.26. 17:54
155 hozzászólás


A svéd, német és francia után mi következhet? Eltalálták, az olasz. Az olasz, amelyik a nyolcvanas években még olyan volt, amilyennek ma is szeretné látni minden, tisztaszívű rajongója. Az elérhető doboz, ami kereket adott az összes olyan sofőr alá, akik nem szerették a német ridegséget, de annál jobban imádtak kilinccsel előre kanyarodni.
A hörgő-röfögő gépezet, amelyik már az 1.6-os motorral is száz százalékosan eladta magát igazi versenyautónak, a nagyobb, kétliteresekkel egyenesen isteni volt és akkor még nem említettük a nyolcvanas évek talán legszebb hangú motorjait, a seicilindriket.

Néztük itt, néztük ott, nem találtunk kivetnivalót rajta. Reméljük, senkinek sem lesz ellenére, hogy ez az Alfa 75 3.0 V6 America képviselje az olasz dolce vitát. A szintén csodálatos Maseratit pedig beosztottuk hivatalos tartaléknak, minden tiszteletünk és elismerésünk mellett. Nem akarunk ellentéteket, nem akarunk vádaskodást és egymásra mutogatást, azt szeretnénk, ha együtt örülnénk minden egyes autónak és közösen idéznénk fel a nyolcvanas éveket. Legyen ott ez az Alfa, világítson pirosan, csillogón, messzire, szerethetően. Gratulálunk!

02

Az OT Expo-n ünneplünk, tízéves lett a Totalcar. Az előkészületek gőzerővel folynak, félő, hogy a rendezvény utáni hétfőn keszonbetegség söpör végig az egész szerkesztőségen, olyan nyomás alatt dolgozunk jelenleg. Azért, hogy minden flott, pöpec és hibátlan legyen, hogy súlya és ütőereje legyen a rendezvénynek, mint George Foremannek fénykorában.

Konkrét körvonalakat ölt megastandunk is. Jó szomszédaink lesznek: a Lotus Club Austria, a Capri Club Austria, de a Morgan és a KGST autók standja is ott lesz a közelben. Többen is kérdezték, miért nem válogatunk szocialista autókat is. Hát ezért. Mivel egy ilyen kiállítás mikronra pontosan szerveződik, így csak természetes, hogy a kiállítók igyekszenek nem keresztbeverni egymást. Így mi nem viszünk szocialista autót és Caprit, Lotust sem. Lesz viszont Totalbike-stand is, úgyhogy tessék oda jelentkezni, ha valami szép, youngtimer motor is lapul a garázsban a verda mellett.

Érdemes lesz kijönniük, sok mindennel készülünk. Ha csak a nyolcvan százalékuk összejön, akkor már egy remek buli lesz belőle.