Tízéves a Totalcar. Az ötödik elem

2010.03.28. 18:51
178 hozzászólás

Pár nappal ezelőtt határozott körvonalakat kezdett ölteni tízes listánk. Gyurmáztuk a jelentkezőket ide-oda, míg végül szűkült annyira a kör, hogy a Volvo, CX és Porsche után bemutathattuk a következő autót, a tegnapi Alfa 75-öst.

Feltűnt azonban, hogy listánk egyre kevesebb szabad helyére az Alfán kívül nincs még klasszikus, négyajtós limuzin, amelyik méltó módon képviselné a nyolcvanas éveket. Nosza, beástuk magunkat a képek közé, míg végül sikerült kiválasztanunk a vörös milánói méltó párját, mely márkáján belül az utolsónak mondható, jellegzetes orrkiképzésű limuzin volt. Íme az ötödik:

01

Az E28 kódjelű ötös BMW az igazi, hűvös német eleganciát képviseli. Nem egy hedonista, gigászi kupé, hanem a vidéki orvos könnyed, kényelmes limuzinja. Megbízható és igényes, még ezzel a kétliteres, soros, hathengeressel is elfogadhatóan dinamikus és elhihetik, ez a kicsi motor is tökéletesen tudja a mágikus, sorhatos BMW-hangot (egyben listánk egyetlen, ilyen hengerelrendezésű autója). Külön öröm, hogy a napi használattól sem fárad el túlzottan, alig több, mint 70 ezer kilométerrel került Németországból mostani gazdájához és azóta is csak megy-megy, ha kell gyorsan vagy csendesen, télen-nyáron. Amit kér megkapja, ennyi a titka, nem egy hisztis darab. És persze a korhű, TRX-felniken jön, ezeket ledobja a tulaj.

Na meg: ez is a jó végén hajt. Gratulálunk!

Erről jut eszembe, ezt tegnap linkelte be egy merénylő az Alfás posztba. Fogalma sem volt róla, mekkora gyomorfájást okoz ezzel a szerkesztőség tagjainak. Még most is fáj, ha nevetek. Csak a szövegre koncentráljon!

Ismerik hát az ötödik autót, amelyik OT Expós gigastandunkon ott lesz majd, de ha azt hiszik, hogy már csak öt van hátra, tévednek. A +1 autó lesz az igazi bónusz, valami olyasmi, amit még jó eséllyel csak kevesen láttak élőben önök közül (nem, nem a DeLorean). Természetesen holnap is már kora reggeltől gőzerővel forgatunk, fotózunk, rohanunk és szervezünk, hogy ez a buli emlékezetes legyen mindenkinek, aki megáll standunkon vagy a shopban.

Következik a távol-keleti páros.