Fröccsöntött érzékiség?

2010.10.06. 13:32
80 hozzászólás

Vannak testrészek, amelyek védjegyként határoznak meg egyeseket. Ilyen például Jack Nicholson szemöldöke vagy Angelina Jolie ajkai. Lehet, az összes testrész hibátlan, mégis van egy apróság ami mindent visz. De mi van ha fröccsöntött, kamu Jolie-ajkakat ragasztunk Anettkára? Látatlanban ki merem jelenteni: nem lesz szebb az összkép. Jolie-féle ajkak vannak a Maserati Quattroporte oldalán, a három gyönyörű kopoltyú. Az olasz luxuslimuzin az érzékiség netovábbja, ha autókról van szó. A képzeletbeli spektrum másik végén pedig világ legésszerűbb autója található, a Toyota Avensis. Érett, megfontolt családapák tökéletes kompromisszuma, a szó pozitív értelmében. Annyira érzéki, mint egy porszívó, bár ilyen téren is láttunk már csodát. Az alábbi Avensist ellenben viszont nem sikerült párezer forintból érzékivé varázsolni. Ehelyett inkább megdőlt egy újabb dogma, miszerint az Avensis nem tuner-téma.

IMG 57881


Érdemes megfigyelni hogyan lehet sportos...khmmm...spórolós tuninggal egyedivé tenni az utak szürke eminenciását. Legártatlanabb még a dísztárcsa, de például az ablaktörlő kamukróm betéteit már nehezebb megmagyarázni. Ugyanúgy titok a fényszóró fölötti csipa funkciója.

IMG 5789


De két „extra” igazán fáj. Egyrészt a sárvédő krómbetétei, amik annyira követik az ívet, mint egyszeri amerikáner a szóbeli utasításokat. Másrészt (és legfőképpen) a három kopoltyú. Próbálom nem bántani a költséghatékony tuningot, hisz egy Daewoo Raceren fel sem tűnne. Talán még dobna is rajta.

IMG 5790

 

Ellenben a saját reprezentatív felmérésem szerint az összes Avensis-tulajdonos érett, megfontolt apuka. Mindannyian szerethető szerszámként tekintenek a Toyotára, és eszükbe sem jutna a vélt vagy valós állatot némi extra műanyag felragasztásával előcsalogatni. Teszem hozzá, mindössze három Avensis-tulajdonost ismerek, úgyhogy ennyit az előítéletekről. De a dogma akkor is megdőlt!