Ausztrál öregfiúk extravaganza

2012.02.09. 12:30
49 hozzászólás


A földgolyó másik oldaláról érkezett a levél, mely csak megerősített engem abban, hogy az ausztrálok a világ leglazább emberei (ilyen ősökkel mondjuk nem nehéz). Csodás dolgaik vannak, jó sörük, tengerpartjuk, V8 Supercars-sorozatuk (amely a BTCC-vel egyetemben a világ legkeményebb ilyen bajnoksága), remek versenypályáik és igazi rögbijük. Valahogy elvannak ott a maguk kis földrészén, köszönik szépen. Alkalomadtán pedig az öregfiúk összejönnek egy kis hússütésre az Albert-parkban. (Erről jut eszembe, ilyet akár mi is csinálhatnánk alkalomadtán, tetszőleges budapesti helyszínen, hmm?)

Most pedig következzen Csaba:

Helló!

Melbourne-ben élek lassan fél éve és mint itt oly sokan, én is sportolok. Futok és bringázom. A reggeli futás az Albert tó korul (a Forma 1-es Albert Parkról van szó, mellette lakom jó 50 méternyire) történik, két kör, azaz 10 km.
Délután pedig letekerem a napi 50 kilométeremet szokatlan módon egy vastagkerekű hegyi biciklivel.
A minap, ahogy a Forma1-es pályán tekeregtem - ami egy parkolón vezet át - felfigyeltem pár igen régi autóra.
Továbbmentem, hiszen máskor is lehet egy-egy ilyet látni. A következő körökben egyre több ilyesmi gyűlt össze, ennek fele sem tréfa. Hazaugrottam a fotómasináért és amit tudtam, lefotóztam. A "srácok" (kb. a legfiatalabb tulaj is a dédnagyapám lehetne) a klubban megbeszéltek egy barbacue-s pikniket péntek délutánra és kiültek a parkba egy kis baráti csevelyre.
Annak ellenére, hogy nagy autórajongó vagyok, ezek a veteránok nem hoznak annyira lázba, inkább csak érdekesek számomra. (Sokáig nagy Hondás voltam, de mostanra csak a GT-R kéne nagyon.)
Viszont akiket lázba hoznak e képek, azoknak küldöm autóbaráti szeretettel.
Üdv
Csaba

ui: Nem egész két hónapja, ugyancsak bringázás közben egy régi Rolls Royce-ot pillantottam meg az út szélén. Megálltam beszélgetni a tulajjal, amikor észrevettem, hogy egy hangár előtt állunk (vagy 1000 m2 volt), ami TELE volt régi Rollsszal. Be is invitált és körbevezetett, mesélt, én meg csak ámultam, köpni-nyelni nem tudtam...
Ott  volt pl. Rudyard Kipling autója is 1910-ből. Na majd ezeket a képeket is küldöm hamarosan :)

 Köszönjük!

P1040449 resize