Finoman beszólnak a franciák az Audinak

2012.03.21. 11:04
51 hozzászólás


Egy kép többet mond száz szónál, megjelent az idei Le Mans-i 24 órás hivatalos plakátja. Az idén 80 éves legendás futam több szempontból is érdekes lesz. Először is - nagy meglepetésre - a Peugeot hivatalosan kivonult a sorozatból, helyette azonban jön a Toyota. A japán gyártó a TS 030-as hibriddel tér vissza a csodás helyszínre és úgy tűnik, nagyon-nagyon komolyan veszik a dolgot. Papp Tibivel kerestük az autót Genfben, de nem hozták el, helyette egy videót mutattak, ami lényegében ez volt, kicsit profibb feldolgozásban. Tudják, milyen az, amikor berobban a V8-as trolibusz? Adjanak hangot!

Ha azt hinnék, hogy a hibrid-versenyautók esélytelenek LMP1-ben a dízel Audikkal szemben, akkor tévednek. Már a tavalyi technikai szabályzat is pár literrel nagyobb üzemanyagtankot engedélyezett nekik, és ez a pár liter nagyon sokat számíthat. Ráadásul a Toyota nem kezdő sem a hibridhajtás, sem a hosszútávú versenyek terén. Kemény meccs van kialakulóban, a belépőjegy 69 euró, sátrazni lehet.

És az ominózus plakát? A Peugeot minden hazai sikertelensége iránt érzett bosszúja egy képben? Tessék:

lemans2012

Persze tudjuk, hogy az Audi sem alszik, a rutin és a kipróbált pilóták készen állnak. VW-csoport kontra Toyota, az autóipar gigantikus összecsapására van kilátás június 16-17-én. A Peugeot ex-pilótáját, Anthony Davidsont már be is szippantotta a Toyota. Azt a Davidsont, akinek én nagy csodálója vagyok, már csak azért is, mert 2010-ben ott voltam, amikor iszonyatos tempóval, mindent kockáztatva próbálta menteni a Peugeot becsületét. És éjszaka gyorsabb volt, mint nappal, valahogy így:


Autósport-rajongóknak kötelező!