Levegőbe repült egy Audi a belvárosban

2012.04.25. 07:00
49 hozzászólás

auto

Egy kép landolt a szerkesztőségi levelezőlistán, csak annyi volt a komment: gyanús, hogy ez az autó pórul fog járni.

Az Audiból úgy lógnak a csövek, mint súlyos sérültből az infúzió, katéterek és monitorkábelek. A párhuzam teljesen helyén való, mert aki elég filmforgatással kapcsolatos ismeretterjesztő filmet látott, már sejtheti, mit is szemlél.

IMG 20120424 111247

Tudjuk egy ideje: John McClane most Budapesten adja drágán az életét (hogy pontosan mit, és mennyi időre zárnak le emiatt, azt megtudhatja innen). Illetve igazából  Moszkvában, de ez a mi sztorink szempontjából nem olyan fontos. A képen ugyanis nem egy orosz utcát, hanem a budapesti Vörösmarty utcát láthatjuk, még a vihar előtti csendben. Itt forgatják a Die Hard ötödik részének egyik jelenetét. Az Audiba éppen sűrített nitrogént fejtenek át, ami majd segít neki repülni. Az akár 200 baros nyomás csodákra képes, ha elsütik a padlóba épített dugóspuskát.

IMG 20120424 112326

Aki látta a jelenetet, tudja, lázas autósüldözés zajlott az utcán, egy kék Sprinter után csapatott egy speciális páncélozott jármű, egy MRAP, becenevén Cougar. Az Audival rosszkor, rossz helyen voltak: a parkolóból kitolatáskor a száguldó MRAP elé vetődött, amely nem csak felöklelte, de a nagy ütéssel egy szaltóra is kényszerítette. Hogy a jelenet kellőképpen látványos legyen, egy patika állapotú kabrió Mercedesre pottyan rá a kivénhedt ingolstadti csataló. Információink szerint akkora volt a siker, hogy délután megismétlik a jelenetet, újabb Mercivel és újabb Audival.

Azok, akik látták az áldozatul esett Mergát, azt mondták, a szélvédő ugyan betört, de a szélvédő kerete csak egészen kis mértékben deformálódott.

Azt majd sajnos csak a filmből tudhatjuk meg, hogy kerülnek az amerikaiak és szövetségeseik (így a Magyar Honvédség is) által használt, (a speciális kiképzésű test formája, illetve maga a járműtípus eredetileg dél afrikai fejlesztésű), speciális páncélozott járművek Moszkva utcáira. Az MRAP Cougart Winkler már látta közelről is, de annyira titkos, hogy a belsejét nem fotózhatta. Az is rejtély, honnan szereztek MRAP-ot a forgatáshoz. Vagy csak ez is valami filmes trükk?

Az Indexvideó akciócsoportja természetesen a helyszínen volt.