Szép ez, de otthonra... kéne?

2012.07.18. 17:48
55 hozzászólás


Brunete Fraccaroli brazil építész projektje a lakható garázs, melyet a 15. Casa Cor Show-n mutatott be. A 120 négyzetméteres garázst egy teljes értékű lakóhellyé változtatná. Ennyi a hír, és jönnek a pazar képek. Hű.

Modern-Live-In-Garage8-640x500

Néztem, néztem őket, csodáltam, mert tényleg, de frankó...

Modern-Live-In-Garage6-640x645

...de a kezdeti lelkesedés után...

Modern-Live-In-Garage2-640x503

...azért lassan rá kellett jönnöm, hogy...

Modern-Live-In-Garage7-640x468

...ilyen rosszul kihasznált garázst...

Modern-Live-In-Garage4-640x608

...még nem láttam.

Mert ezzel a csodás Maserati GT-vel nagyon jól mutat ugyan, de vajon hogy nézne ki benne egy 16 éves kombi Mondeo vagy egy 1.4-es H Astra? És egyáltalán: egy 120 négyzetméteres garázs annyival több lehetőséget rejt magában a szimpla lakhatásnál, hogy ihajj! Kis csápos emelő, akna, salgópolc-fal és kompresszor, mennyi minden elférne itt... Ráadásul simán szét lehetne borítani benne egy autót, de így még olajat sem tudnék cserélni a Maseratiban, mert a gyerek kiborítaná a használtolaj-kádat, hová tenném az olajos rongyokat, vagy reggel, amikor a pazar V8 beröffen, akkor ébredjen fel mindenki és szívjon egy kis gázt? És a sok üveg és műanyag izére még egy emberes nyomatékkulcsot sem mernék letenni. (Igaz, nem kell mindig szerelgetni...) Jó-jó, szép és ügyes munka, de a garázs és a lakótér összemosása ritkán sikerül jól, akkor is inkább szeparálva van a két hely, valahogy így:

woodshole1

Na ilyen kéne. Ezerrel. Aztán persze nem kizárt, hogy akadna egy-két használt fotel, ahová leülhetünk a haverokkal vagy megihatunk egy söritalt (in memorian Trebi), netán vernyákolhatunk egyet muzsikálás címszóval...

keen-garage2-thumb-545x385-23246

Önök együtt akarnának lakni az autójukkal vagy inkább megtartanák a garázst garázsnak?