Elütötte bringást, majd továbbhajtott?

2012.09.05. 15:00
419 hozzászólás

rendszámtalan

Fogalmunk sincs, pontosan mi történt ma reggel a Budai rakparton, amikor Varga Endre kerékpárjával át akart kelni egy kereszteződésnél. Az eddig mintegy hatezer Facebook-felhasználó által megosztott üzenetében ugyanis azt írja, egy szürke Suzuki Swift, melynek rendszáma 666-ra végződik, éppen a kerékpárok számára kijelölt átkelőhelyen ütötte el, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az eset, Endre leírása alapján körülbelül 7 óra 30 perckor történt és mivel erejéből még futotta a fényképezésre és a posztolásra, a pórul járt kerékpáros remélhetőleg nem szerzett súlyos sérüléseket és megtette a feljelentést. Most mégis az autós nyomára bukkanna és ebben a törekvésében lassan egy kisvárosnyi internetező támogatja. Mivel mindez a mi érdeklődésünket is felkeltette, de nem szeretnénk ítéletet hirdetni egy tisztázatlan ügyben, ezúton várjuk az autós jelentkezését, mondja el ő is, hogy mit látott a volán mögül.

A KRESZ szerint egy ilyen balesetben a résztvevőknek attól függetlenül meg kell állniuk, hogy történt-e személyi sérülés vagy sem, illetve, hogy kinek volt elsőbbsége az adott helyen. Aki a segítségnyújtást elmulasztja, bűncselekményt követ el. Ez egy tisztázatlan helyzet, mindenesetre fontos, hogy észben tartsuk, akár a számunka kijelölt átkelőn is elüthetnek minket. 

Update: A közösségi oldalon nem regisztrált olvasóink nem láthatják, hogy Endre újabb üzenetet helyezett el a baleset helyszínén készült fotó mellett. Azt írja, a bal könyöke tört el, amúgy jól van, kiengedték a kórházból. Reméli, hogy az ügy visszhangja segít elkerülni a hasonló baleseteket. Eddig 17 ezren osztották meg a Facebookon a ma reggel elütött kerékpáros történetét, a rendőrségen pedig állítólag azt ígérték, hamar megtalálják az autóst. Aki látta a szürke Swift és Endre ütközését, jelentkezzen a rendőrségen.

Az eredeti Facebook-link, ITT található.