Együtt szívat a Porsche és a biztosító

2012.12.22. 09:00
127 hozzászólás

DSC_0006.JPG

Zsiga barátom nem nagyon régi porschés. Volt már pár érdekes autója, többek között egy Olaszországból behozott régi Citroen DS, de az én Cougarommal is hosszasan szemezett, vagy legalábbis követte a hirdetés árcsökkenését. Rengeteg kiváló autós története van, a legtöbbet elfelejtem, de a maradék is elég jó. Volt például egy új 320d BMW-je, amit elloptak, bár sokáig nem ijedt meg, mert azt hitte, a barátai szivatják, és valahogy puszta kézzel odébb vonszolták.

DSC_0007.JPG

Hát igen, ezt még innen ki kell tolni

Mivel volt casco a BMW-n, nem is igazán bánta a dolgot, mert bár a Bimmer jó autó volt, már unta egy kicsit. Valami kalandos történet volt az is, hogyan találták meg az autót valahol az Alföldön egy román eladó és egy reménybeli magyar vevő társaságában, de Zsiga élt a biztosítási opcióval, és a pénzt választotta. Majd hosszas tanakodás következett, mert végül is ráért, elvégre a családban maradt egy XC 90-es. Aztán kitalálta magának ezt a Boxstert, nagyjából a BMW-pénz árában, banki visszavettben, igen jó állapotban. Én is támogattam a vásárlást, mert mi szólhat egy jó állapotú, ámde ötmilliós Boxster ellen, ha amúgy is ott van rá a pénz? Lehet jókat autózni ötmilliónyi húszezresen? Na ugye, hogy nem.

DSC_0009.JPG

Kívülről feszül az oldalablak

A Boxster híven is szolgál már vagy két éve. Presztízsben is jó lehet, mert ha épp nem sikerült eldugni a garázsba a kőművesek elől, a kerítésépítésre kapott árajánlatok valahogy sokkal magasabbak lettek. A gyerekeket pedig hiába lehetett csak egyesével iskolába vinni, szégyellték a Porschét, és két sarokkal a suli előtt kellett kirakni őket. Yoda nevű kutyája a tavasszal kóborolt el, Zsiga meggyőződése szerint azért, mert két utcával lejjebb lakik a Balassa, akinek egy fekete 911-ese van, de Yoda biztos a hangra ment, és összekeverte, amikor utána rohant. Sose tudjuk meg, mi történt valójában, bár Yoda a minden követ megmozgató keresés gyümölcseként ősszel előkerült, kövérebben, mint valaha. Amikor egy hétvégére beadták - gyulavitéz - kutyapanziójába, kollégánk tett is megjegyzéseket a testzsírszázalékára.

DSC_0010.JPG

Piros csöcs kihúzva

Most ellenben egy igen érdekes műszaki probléma miatt hívott. Ahogy elmondta, már csak az én reakcióim alapján is elcsendesedett a szerkesztőség, hogy miafaszvan?! A lényeg: egyik nap hívta őt a gépjármű műholdas védelmét ellátó társaság, hogy a Boxster megszűnt adni, megvan-e. Zsiga kinézett az ablakon: igen, itt áll a ház előtt, idestova két hete. Igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a családi tanács úgy határozott, a Boxsternek mennie kell, ezt pedig egy rendes autóbuzi úgy oldja meg, hogy vesz helyette egy Mini Clubmant – és a Porsche eladása ügyében természetesen semmit sem tesz. Mellékszál: a két tíz év körüli fiúgyermek elfér a hátsó ülésen, nem hittem volna.

DSC_0011.JPG

Kellett egy kicsit sakkozni, mire odaért a kábel

Tehát meglett a Mini, a Volvo meg is maradt, a taknyos-nyálas-havas időben a Boxster nem mozdult, a műholdas védőrendszer pedig halottra szopta a másfél éves akkumulátort. Nagyjából egyébként egyik műholdas védelmes autó sem szereti az egy hetesnél hosszabb pihenőt: az, hogy még a garázsból is kimenjen a jel, sok villanyt követel. De ebben még semmi poén, ez csak egy hétköznapi szopás. A Porsche azzal varázsolja ünneppé az orális szexet, hogy a csomagtérnyitást elektronikusan végzi.

DSC_0016.JPG

Igen, a bowdent kihagyták a rendszerből.

DSC_0018.JPG

Vérszemet kaptunk, megpróbálkoztunk egy motorindítással is

Ott áll tehát az ember a Porschéja mellett, mert a 911-es ugyanígy működik, és jó esetben a kulccsal, vagy a távirányító rejtett pótkulcsával kinyitja az ajtót. Aztán nyomkodja a nyitógombot, de hiába: nincs áram, nincs nyitás. Be kéne bikázni? Hát az szopó, gyerekek, nincs mire csíptetni a kábelt. A nyomorúság persze még cifrább: ha már egyszer kinyitotta az ajtót, nem tudja becsukni, a Boxster ugyanis, mint kabrió, nyitáskor és csukáskor automatikusan leereszti néhány milliméternyit az oldalablakot. Ha viszont nem, a teteje nekifeszül a gumikédernek, úgy kell az egészet benyomorgatni.

DSC_0015.JPGÉs igen: felpattant!

Mi légyen tehát a teendő? Mire idáig jutottunk, a rutinos Bandi már meg is találta a megoldást az élet nagy tanítómestere, a Youtube tálalásában. Lapzártakor 13 ezer megtekintés körül járt a valóban hasznos és informatív videó, a probléma előfordulása tehát nem lehet ritka; ilyen videókat nem szokás unaloműzésként nézegetni.

Mivel a hátvégén amúgy is mentem Zsigához sört főzni egy konyhai projekt keretében (elég jó a cucc, én ezt ajánlom), megbeszéltük, hogy viszek töltőt. Mire odáig jutottam, meg mindent bepakoltam a csíráztatott árpától a diktafonon át a csatos üvegekig, természetesen pont a töltőt felejtettem el, úgyhogy bikakábellel oldottuk meg: életemben először bikáztam a Tehénnel Porsche csomagtartófedelet. Kihúztuk a biztosítéktáblán a piros, erre a célra szolgáló csöcsöt, a negatív ment a testre az ajtóhatárolón, és katt! Őrület, megcsináltuk!

DSC_0014.JPG

A porschés örül

Zsiga aztán elment a Forexhez, ahol tapasztalatom szerint elég jó a kiszolgálás, bár én fél óra után nehezen viselem a kéretlen szakmai előadást az akkumulátorokról. Azt mondták neki, ne vegyen csepptöltőt, inkább hozza be a Porschét, adnak hozzá egy kölcsönakksit. Zsigának furcsa volt a helyzet, hogy nem kértek cserébe pénzletétet, de azt mondták, eddig még senki se lépett le a kölcsönakksival. Illetve de igen, egyszer egy faszi egy A8-asával nem tért vissza. És hogy minek egy ötmilliós Porschéra műholdas védelem? Hát azért, mert anélkül egy biztosító sem köt rá Cascót.

DSC_0025.JPG

Marcell hathatós közreműködésével viszont végül lefőztük a sört, ami tizenhat liter kotyvalékot jelent, ott kezd éppen alkoholosodni a hátunk mögött található tartályban.

Rejtőzködő Hiéna!
Ha önök eddig keresték, lázasan kattintottak mai írásainkra, akkor ne tovább! Ez az. Nyeremény?
- egy darab citromsárga Porsche Carrera 4 makett
- egy A0-s formátumú, 2013-as BMW Motorsport falinaptár sok M3-assal
- egy hiteles retró Jáva 3 építőjáték

- és egy Deluxe Házi Sörfőző készlet a Trudy Kft. jóvoltából

A feladat:
Vízzel hangolt sörösüvegek segítségével pánsípozza el a Scorpions együttes Winds of change című dalát, vegye videóra, töltse fel egy megosztóra, Indavideó előnyben, és helyezze el a linket a kommentposztban. Mostantól számítva 12 órán át tart a verseny, azaz ma este kilencig. Eredményt itt hirdetünk. Alkalmi zenészek hajrá!
DSC_7979.JPG
DSC_7978.JPG

A bónusz (azoknak is, akik nem játszanak): egy fotó a telefon kijelzőjéről arról az sms-ről, amit a műholdas autóvédelemmel foglalkozó cég küldött a Zsigának két perccel azután, hogy ráraktuk a Boxsterre a bikakábelt (hogy miért van BLACK LÁNY néven elmentve, ne kérdezzék).

DSC_0020.JPG