Végső Hiéna: Még nem veszíthetek - ELKELT!

2012.12.24. 12:00
54 hozzászólás


Az utolsó utáni konc. A végső, a visszatapsolt hiéna, nyálas pofájában szorítja, ameddig csak tudja. Márpedig egy hiéna harapása nagyon-nagyon erős. Nem lesz könnyű.

Norbiauto1.jpg

Ez az RC-modell tényleg olyan hiénáznivaló, amiért rendes autóbuzi a fél bármijét odaadja. Nem elég, hogy legeredményesebb autóversenyzőnk, Michelisz Norbi autóját mintázza, de ez az 1/10-es méretarányú gép több szempontból is történelmi jelentőségű.

Kezdjük azzal, hogy a modell dekorációja a 2011-es szezon hungaroringi futamán látott állapotot tükrözi. Ez volt az a futam, amikor Norbi először autózott a magyar közönség előtt. Ez volt az a futam, amin ha valaki kint volt, sosem felejti el, milyen a hangulat akkor, mikor mindenki a mi gyerekünkért izgul. Amikor Norbi az első futamon másodikként (nyolc tizeddel Menu mögött!) ért célba. Amikor a második futamban romosra törik az autó, de a csapat a box előtt, zuhogó esőben talpra állítja, hogy aztán a szigszalag-orrú autóval a leggyorsabb kört fussa. Nagysikerű filmünk is ott készült, három nap alatt.

Történelmi jelentőségű ez a modell azért is, mert a Dension saját fejlesztésű rendszerét építették be. A WiRC a világon az első olyan rendszer, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen modellt vagy egyéb szerkezetet okostelefonról vagy tabletről irányíthassunk, közben élő videoképet nézhessünk a képernyőn, amit akár rögzíthetünk is.

Norbiauto2.jpg

A modell különlegességét növeli, hogy egyedileg, kézzel készül a karosszéria fényezése, dekorációja. A mechanika sem ad okot panaszra: az alváz a világhírű japán Tamiya TT-01 sorozatából került ki: független felfüggesztés elöl-hátul, összkerékhajtás, két differenciálmű, és még folytathatnánk a listát hosszasan. Kereskedelmi forgalomban nincs már, értéke - megközelítőleg - 400 euró.

Röviden összefoglalva: a nyertes egy profi RC modell tulajdonosává válhat, amin a magyar motorsport egyik legfontosabb autóját mintázó, aprólékos kézimunkával reprodukált karosszéria van, és a világ egyik leginnovatívabb távirányító-rendszere vezérli. Mit kell érte tenni?

A feladat egyszerű: Zámbó Jimmy Még nem veszíthetek c. szerzeményének dallamára adja elő a Michelisz Norbi a legnagyobb király, legnagyobb király, legnagyobb király! c. dalt.

Könnyítésképpen itt az eredeti:

Megkötések nincsenek, lehet karaoke, playback vagy élőzene. Csoportosan vagy szólóban, hangszerrel vagy hangszer nélkül. Mi szavazunk és döntünk, az énektudás nem feltétel, ahogy a stílus sem, az előadásmód a fontos! Rögzítse telefonnal vagy kamerával, bármivel, ami egyszerre képes hangot és képet rögzíteni, töltse fel mondjuk az Indavideóra (lehet más is) és ossza meg a kommentablakban a kész művet! Egy a lényeg: a dallam maradjon meg felismerhetően!

Gyerünk! Norbi sem adta fel, önök sem veszíthetnek, csak nyerhetnek! A határidő december 25. (azaz kedd) 20:00:00.

dension_logo_blue_highres.jpg