Rémálmaimban sem szeretnék ilyet látni

2012.12.30. 10:33
77 hozzászólás

Az Indexen olvastam a tegnapi orosz repülőbalesetről. Szerencsére utasokat nem szállított a gép, de sajnos négyen így is meghaltak. A Tu-204-es túlfutott, nem tudott megállni a pályán, és kicsúszott a reptérről, egészen a kijevi autóútig száguldott tehetetlenül, ahol aztán három darabra szakadva állt meg végül.

A vnukovói reptér balesete furcsa autós vonatkozással is bír. Az ember mára hozzászokott, hogy ha valami történik Oroszország útjain, azt biztosan megörökíti egy autó fedélzeti kamerája. Talán nem meglepő, hogy erről a balesetről is készült belsőkamerás videó, amit a fent említett cikkben be is mutattak.

Az, hogy sokkoló, a legkevésbé sem megfelelő kifejezés arra, amit az ember az alábbi képsorokon láthat. Engem annyira megdöbbentett, hogy többször is meg kellett néznem, mire elhittem, ez a valóság, és nem valami ócska CGI.

Voltak már rémálmaim, amikben repülőgépek zuhantak le a szemem láttára, az is szörnyű volt, a hideg verejték kivert. Bele sem merek gondolni, milyen érzés lehetett valóban átélni, mikor a nyugodtan autózók mellett becsapódott az utasszállító, és egy futókerék, majd egy komplett széksor csapódott a kocsi elé.