Csak egy olasz életkép?

2013.02.10. 13:42
19 hozzászólás

Első pillantásra nem könnyű megmondani, mit szeretett volna a fehér Fiat 500-as vezetője, amikor beszorította magát két parkoló autó közé a szűk nápolyi utcában. Talán a reménytelenül szűk helyre próbált beparkolni, amelyet a Lanca Y mögött vélt felfedezni, vagy éppen a lehető legrosszabb helyen akart megfordulni.

Az utat szélességében elzáró Fiat sofőrje egyre feszültebbé válik a manőverezés közben, s ezt csak fokozza a feltorlódó, türelmetlenül dudáló kocsisor. Lassan az utca és a házak ablakai, erkélyei is megtelnek bámészkodókkal, egyik-másik még segíteni is próbál, de a bajuszos úr hajthatatlan: olaszosan heves gesztusokkal jelzi, hogy nem adja át a kormányt senkinek, a feladattal ő maga akar megbirkózni.

Idővel persze megjelenik néhány motoros és egy egyházi menet is - itt már kicsit kezd gyanús lenni a videó -, végül a biztonsági szolgálat emberei a pap közreműködésével kisegítik szorult helyzetéből a fiatost, hogy aztán megkaphassa a nézelődő tömegtől a jól megérdemelt vastapsot.

A netet túrva persze gyorsan találunk olyan véleményeket is, amelyek szerint megrendezett átverés volt az egész: a szemtanúk többek közt a papot is egy olasz színésszel azonosították, de több jel – így a szokásostól eltérő reverenda, illetve a szokatlan helyen megjelenő motoros csoport – is arra utal, hogy turpisság volt a dologban.