2013.09.27. 10:05
80 hozzászólás

Sok eseménynek adott helyet mostanában a Hungaroring. Ott volt a tavaszi, és a nyár végi pályanapunk, a WSR, most pedig a második Golf-nap. De ez nem csupán egy szokványos autós találkozó volt, néhány körrel egy versenypályán.

DSC 3442
Kislámpás matt egyes hátulról. Nagyon finom.

 

Először itt mutatták be a magyar közönségnek a Golf VII GTI-t és Variantot. A rendezvény keretein belül rendezték meg a Golf GTI Castrol Cup magyar futamát, amiben VIP vendégként helyet kapott Andreas Mikkelsen WRC versenyző is. A jelen levő Golfokból kialakították minden idők legtöbb Golfot magában foglaló feliratát. Ez úgy tűnik sikerült is, igaz a Guiness hitelesítés még folyik. A rendezvény végén pedig kisorsoltak egy kettes Golfot.

DSC 3291
Karotta és Samu a kettes Golf kapcsolóbillentési érzetét vizsgálják

 

Rengetegen jöttek el megmutatni autójukat, vagy csak nézelődni. Örvendetes volt látni, hogy egyre több a szépen (de nem feltétlenül gyári jellegűre) felújított egyes, és a german-style kettes. A tunerek kedvence most már a hármas Golf, és a legtöbben szerencsére ügyesen is nyúlnak hozzá. Volt pár nagyon kívánatos kabrió. Kezd feloldódni a konszernfetisizmus, Renault, Mini, Alfa Romeo, sőt még Lincoln felnis G3 is volt a megszokott Volkswagenek, Audik, Porschék mellett. GTI kultusz ide vagy oda, a TDI tuning továbbra is virágzik. Ültető rugó, állítható futómű vagy airride? Az autók nagy részében volt valamelyik. Arról, hogy lehet-e velük közlekedni vitatható, de vallja be mindenki magának, hogy jól néznek ki tőlük a Golfok.

DSC 3452
Az ültetett gördeszkára, a jobb alsó sarokban, felhívnám a figyelmet

 

A szervezés profi, és az összegyűlt autók színvonala is jóval az elvárható felett volt. Aki teheti jövőre látogasson ki. Kedvcsinálónak pörgessék végig a fényképeket!

DSC 3155
Golfok ameddig a szem ellát