2013.10.04. 19:09
4 hozzászólás

Van, aki útitársat, van aki fuvart keres. Ha a kettő találkozik, mindenki jól jár. Erről szól a telekocsi. Nem olyan rég belefutottam egy kissé hihetetlen telekocsi hirdetésbe. Valaki Mumbaiba, Indiába keresett útitársát. Sőt, útiköltséget sem kért. Járműnek egy Alfa Romeo 1000S volt megadva. Rákeresve a típusra csak egy régi teherautóról találtam képeket. Még inkább viccnek tartottam az egészet. Biztos, ami biztos rákérdeztem a zivi.hu-t üzemeltető srácoknál, hogy valaki szórakozott-e, és kiderült, hogy nem.

mumbai

Egyedül ott hibádzik a dolog, hogy a jármű nem egy Alfa Romeo teherautó volt. A hirdetés feladója üzleti útra ment Mumbaiba, az útiköltségét kifizette a munkahelye, de nem akart egyedül utazni. Volt jelentkező is, de az indulás időpontjáig nem sikerült a vízumokat elintézni. Nem ez volt az egyetlen ilyen út, más Kazahsztánba ment. Mint utóbb kiderült, valamilyen rallye rendezvény keretein belül. A Sopron-Moszkva, és az egész Nyugat-Európát átszelő hirdetések szinte rendszeresnek mondhatók.

moszkva

Talán mondhatjuk, hogy a telekocsi a stoppolás modern formája, mely kényelmesebb és biztonságosabb. Van, aki a mindennapokban is folyamatosan telekocsizik, mint sofőr egy Rover 75-össel. Több ilyen témájú magyar oldal is ismert, a legnagyobbak a már említett zivi.hu, és az oszcar.com, de a közösségi oldalakon is vannak ilyen típusú szerveződések.