2013.10.25. 11:38
37 hozzászólás

DSC 0155

Sokan nem tudják, de Härtlein Károly, azaz nekünk csak Karcsi, hallgatóinak Magic, alapvetően autós ember. Anno az átkosban adagolókkal is foglalkozott, ezért talán nem is meglepő vonzalma a szívódízelek iránt. Igaz, autóparkja csak a legnagyobb jóindulattal nevezhető korszerűnek, de Károly maximálisan biztonsági játékos. Napi szinten egy szívódízel kettes Golfot használ, a templomba járós autója pedig egy W123 220D, amit mindennél jobban szeret.

DSC 0022

Meg is lepődtünk, hogy egy kísérlet erejéig végül belógatta a Mercedest, de végül is, nem volt annyira veszélyes. Egyedül akkor suhant át egy kis gomolyfelhő a tekintetén, amikor a kormány mögé ültem azzal, hogy akkor mehetünk. Persze nem lett baj, sosem vettem volna a lelkemre és valószínűleg ha bármi is történt volna, akkor sanszos, hogy folyékony nitrogénnel fagyasztott volna le, mint Han Solót Jabba.

DSC 1582

Persze a szívókorongos leesés kamu volt, a vágóképek kedvéért azonban 4-5 méter magasra kellett emelniük minket és elhihetik: egyáltalán nem egyszerű vigyorogva, másfél percig lógni a csuklónkon úgy, hogy ha nem bírjuk, vagy ha elengedjük a korongot, akkor nagyot koppanunk. Ráadásul a darus sem tudja kellőképpen gyorsan leengedni a gémet. Para, többet nem is csinálnám szívesen.

Viszont a csapatszállítóval és a T55-össel döngetni, na az jó volt. A csapatszállító V8-as KRAZ-motorja meglepően fürgén mozdítja a 25 tonnás testet, a műhely nem egész kétszáz méter hosszú betonján képes hetvenre gyorsulni és csúszó lánctalpakkal akkorát fékez, hogy ha nem ékeljük ki magunkat, akkor kérdés nélkül lerepülünk róla.

Persze lerohadt, a transzmissziós rendszerrel voltak gondok (életem legszebb káromkodásait hallgathattam végig az acélszörny mélyéről, melyek között a rozsdaverte ruszki kuravaanyja volt a felütés), így végül a megbízható T55-össel fejeztük be a mutatványt. Melynek végén már izomból tapostuk szét a feszülő PET-palackokat.

DSC 0082

Sajnos nem mindet, így a következő kilencven percben meglehetősen veszélyes volt az udvaron mozogni, mivel random robbantak fel a palackok. Ráadásul a feltámadó szél is szétfújta őket, így menekült ki merre látott, ha elindult felé egy púposra duzzadt műanyagflakon.

Hogy végül miképpen győztük le az átkozott flakonokat? Megtudhatja a Brutális Fizika befejező, negyedik adásából szombaton, 16.00-tól a Spektrum TV-n. Jó szórakozást!