2014.04.29. 16:20
48 hozzászólás

IMG 1975
A legnagyobb DMC-koncentráció azon a napon az egész világon

Leszakadt az arcunk, amikor megkaptuk a hétvégi Oldtimer Premier pontos látogatási statisztikáit. 16 052 fő látogatott ki az esős idő ellenére azért, hogy csodálatos öreg és még öregebb autókat simogathassanak. Ez azért egy iszonyatosan komoly szám hazai viszonylatban, ráadásul úgy, hogy hol esett az eső, hol nem. És hogy volt mit látni, arról a helyszínen regisztrált 718 (!) jármű gondoskodott. Na ez a nem semmi!

oldtimer-premier-rb-10
Tolja a csillagot úgy, mint semmi más

Le a kalappal előttetek, szent autóőrültek, öregek és nagyon fiatalok. Esküszöm, a több, mint hatszáz autót és a rengeteg embert látva visszatért belém a remény, hogy az autózás, mint kultúrkapocs, még képes összehozni az embereket ebben az egymástól elidegenedett világban. Kimondhatatlanul jó volt, látni, ahogy a dolog működik, ahogy a napi gondokat és a szar politikát félretéve önfeledten lazított mindenki.

És az eső? Vajon Berta Benz rinyált, amikor a szoknyája szélét letépte a lendkerék, vagy Szisz Ferenc vajon azzal vette fel a bőrsisakot, hogy jaj, csak a hajam ne nyomja el? Ehhez képest egy kis eső egy igazi, hithű autószeretőt nem tántoríthatott el.

oldtimer-premier-rb-22
Soha nagyobb márkajel nem volt semmin. És itt bizony még ők is megtapogathatták. Ez volt ebben a legszebb

És nem is tette. Biztos vagyok benne, hogy arányaiban nézve a világ első öt autóimádó országa között a helyünk. Köszönjük!

Aki pedig nem jött, az jön legközelebb, álljon itt bizonyítékként egy képgaléria és egy videó, amit nekik készítettünk.

(UPDATE: Befutott Kéner Eszti galériája is, csekkoljátok!)

20140426 083830