A francia paraszt a király!

2014.08.22. 14:12
26 hozzászólás

Eddig nálam ez az év videója. Tudom, hogy nem friss, de most láttam először. Igazi, rendes, őszinte háztáji barkács, ahogy azt egy szükségből mindenhez kicsit értő paraszttól az ember megszokta. És tökéletes humor, egyszerű eszközökkel.

Mert mit csinál az ember, ha van egy tizenkilencezer köbcentis, V12-es, léghűtéses Deutz motorja a padláson? Kereket szerel rá, a traktor mögé köti (mert azért valamivel mozgatni is kell), és néha beindítja. Nagy motor, kell az indításhoz a kraft, ezért a traktor teljesítményleadó tengelyével (TLT) pörgeti meg a behemótot. Már a barkács-csatlakozó, az önkioldó rögzítőstifttel együtt megér egy misét, pedig hol vagyunk még a csúcsponttól. 

De mit is lehet egy hátbrzongatóan szép hangon járó, 200 lóerős motorral kezdeni? Hát varrógépet hajtani! Jean-Pierre kedveli a német technikát, a Deutz tengelyéhez egy Singert csatlakoztat. Nekem itt elállt a lélegzetem. Magnifique! Chapeau!

A koronát az egészre a túlmozgásos terrier teszi fel, aki addig nem fog megnyugodni, amíg a lendkerék ki nem veri pár fogát. Csodás videó, mondtam már?