2014.10.28. 13:53
96 hozzászólás


Härtlein Károlyt már talán jól ismerik a Totalcar-olvasók is. Azon felül, hogy a Brutális Fizika-sorozat kapcsán együtt dolgoztunk még olykor-olykor besegít nekünk, pláne ha tévhit-oszlatásról vagy selejtes vackok képességeinek bemutatásáról van szó. Mindennél jobban utálja ugyanis a szemfényvesztést és az önnön lustaságunkból fakadó butaságot. Ő egy fizikus, aki gépészként kezdte, de volt adagolós is egy szervizben, tán csak akasztott ember nem.

Népszerűségét hallgatói körében leginkább annak köszönheti, hogy a tanításhoz, a tudás átadásához nem a megszokott módon áll hozzá, ő az, aki inkább a gyakorlati rész felől közelíti meg az elméletet és önti érthető formába azt, ami elsőre csak fizikai fogalmak kusza gombolyagának tűnik. Ja, és ő az, akit szakértőként felhívnak akár egy reggeli rádióműsorból valami Balázs nevű emberek, majd miután elmondja, hogy a kísérletük minden, csak nem kísérlet, nos, akkor - a beszélgetés végeztével - megjegyzik, hogy az efféle szárazon magyarázó, elméleti tanárok miatt utálták mindig is a fizikát (17:45-től). Pedig ha bármi mást is, de ezt nem lehet ráfogni Magic Karcsira.

Akivel egy jót beszélgettünk az emberi naivságról, a fogyasztáscsökkentő csodaszerekről és arról, hogy egyáltalán miért hiszünk még 2014-ben is a benzolgyűrűket rendező mágnes csodájában. Talán érdemes megnéznie önnek is.