Na, de hogy került ODA a macska?

2014.11.12. 14:14
33 hozzászólás

Aki Oroszország útjain autózik egy terepjáróban, valószínűleg fel sem figyel egy kis nyikorgásra. De ha a leparkolt autó futóművéből jön a nyávogás, még a sokat látottak is felhúzzák a szemöldöküket. Hősünk is felfigyelt, mikor a benzinkúton álló kocsijából kétségbeesett macskalárma hallatszott. Elég volt a kocsi alá nézni, hogy kiderüljön: macska szorult a futóműbe. Mázlista egy dög ez a cirmos, vagy csak menet közben elkótyavetyélt egy párat a kilenc életéből, mert vagy hetven kilométert utazott a rugóba szorulva, volt, ahol százharminccal is haladt az öreg Land Cruiser. Hogy hogy került a tekercs menetei közé, rejtély, mindenesetre a lágyszívű orosz offroaderek ügyes, gyors mozdulatokkal szabadították ki a tenyérnyi macskát.

Pár szót maga az autó is megérdemel, mert az európai utakon ilyennel nem találkozunk. Jobbkormányos a Toyota, és a sárvédőre szerelt csigaszem-tükörből ítélve JDM, azaz Japanese Domestic Market, tehát japán belpiacos kocsi. A  Prado a legendás Toyota Land Cruiser aszfaltra szelídített verziója, bár, ahogy elnézem, nem kottyan meg neki a komolyabb terepezés sem. Az oroszoknál nem ritka látvány a japán belpiacos autó, egyes városokban még azon is gondolkoztak, hogy a japánból fillérekért behozott jobbkormányosok rohamos elterjedése miatt átállnak a baloldali közlekedésre

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.