Faluvégi Fahren 3. Most jelentkezhetsz!

2014.11.13. 17:22
44 hozzászólás


Tavaly hatalmas siker volt a Faluvégi Farolás nevű low-cost rendezvényünk. Sosem gondoltuk volna, hogy a picike Kakucsringen ilyen remek bulit tudunk csinálni, aránylag problémamentesen, remek hangulatban. Ilyen ni:

Szerintem simán csak az ország legjobb hangulatú rendezvénye volt tavaly, ha másért nem, már csak azért is, mert senki nem költötte el a gatyáját rá, egy-két kivételtől eltekintve hiperjófej volt az egész társaság és végre egy olyan autós rendezvény volt, ahol az autóbuzéria nem szegregált, hanem összekötött. És ez mindennél fontosabb, az egymás elfogadásának és a kirekesztő márkafanatizmusnak itt helye nincs: mindenkinek egyformán jó.

És most folytatjuk. Ezzel kapcsolatban van egy rossz és egy jó hírünk is sajna. Kezdjük a rosszal: a driftelés sajnos a politika áldozata lett a Kakucsingen. Nem kell nagyon belemélyedni, legyen elég annyi, hogy egy igazán szűk látókörű, ostoba és helyi érdekeket kiszolgáló döntés született. Mindegy, meghallgattam a Zero the Hero-t és túltettem magam rajta. Nyilván a drift tiltása nem azt jelenti, hogy ha kanyarban elúszik az autó, akkor hengerbucskázva fúródhatunk csak a földbe, de a szándékos sedrintésért a figyelő szemek bizony keményen szankcionálják a pálya üzemeltetőjét.

Szóval driftelés nincs.

kakucs2014_final_1.jpg

A jó hír viszont az, hogy a hazai rali egyik igazi ikonja, a BMW-k nagy rajongója és a közönség Oscar-díjas szórakoztatója ott lesz autóstul, hiszen Varga "Cigány" Zoli - azon felül, hogy egy közös projekten dolgozunk - még stand-upból is remek. És nem rejti véka alá a véleményét senkiről és semmiről. Cigivel korán reggel kezdünk, elkészítjük a szükséges felvételeket és 10.00-kor átadja a pályát nektek, akik egy aránylag kockázatmentes helyen tanulnátok az íven autózást és tapogatnátok ki határaitokat. Természetesen a mester ott lesz és közös meditációs gyakorlat keretén belül magyarázza el a lapjával való közlekedés fortélyait (na meg mást is).

A móka 10.00-tól 16.00-ig tart (papíron), a helyek száma limitált, hiszen mintegy 50 autót tud kiszolgálni a pálya úgy, hogy ne nyúljon rettentően hosszúra a várakozással töltött idő (sorban állós történet, mint legutóbb). A Totalcar pedig tévézik is (az OMG Visuals ezerrel készül), két, jeles tévés majmunk is eljön, büfé és meleg tea lesz bőséggel, remélhetőleg az időjárás sem lesz mostoha és persze ott leszünk mi is szerkesztőségileg, síppal-shoppal, nádi hegedűvel.

FIGYELEM! A résztvevőknek előzetes regisztráció szükséges. Kattints ide, írj e-mailt, melyből ne feledd ki a neved, ha ketten akartok sofőrködni (maximum ennyi lehet), akkor a mitfárered nevét és az autód típusát is írd oda! Miután elfogytak a helyek, a regisztrációt lezárjuk és csak azok tudnak a helyszínen befizetni, akik idejében regisztráltak! A regisztrációt november 20.-án lezárjuk. A nevezési díj 12 000 forint/autó, + 6000 a második sofőr részére.

Elő a verdát, tele a tankot, találkozzunk november 22.-én, szombaton a Kakucsringen! Gyerönk!