Javítsd magad, az a biztos!

2015.05.16. 18:13
43 hozzászólás

Sosem gondoltam volna, hogy létezett ilyen, közel háromnegyed órás videó. Tökéletes korlenyomat: félprivát videostúdió egész profi munkája, alatta korhű zenékkel. Parasztmerciktől Samarán át Niváig minden akkor, a Merkurnál forgalmazott típust tárgyal. Van benne Martinelli téri (ma Szervita tér) "autószalon", sőt, megnézhetjük az első emeleti autósboltot is.

felszerelés
Hazai gyártóktól és tőkés importból beszerzett minőségi autófelszerelési cikkek

Minden fontos cucc ki van pakolva a pultra, egyértelmű, hogy a legendás Videoton hangszóróknak bérelt helyük van a bemutatóban. Látják, így néztek ki az antracit szürke dobozok, még mielőtt a kalaptartóra szerelve, a nyári nap sugaraitól olvadt táblás csokoládéra emlékeztető formát vettek fel. A készítők időutazásra is be voltak rendezkedve, hiszen a Color Star képernyőjén az éppen általunk nézett videofilm nyitóképei futnak.

motortér
Mikor látott utoljára ilyen hamvas Lada motorteret?

Klassz kis felsorolást kapunk, mit érdemes magunknál tartani, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések. Gyújtógyertyák, kábelek, megszakítók, komplett szerszámkészlet. Melyik ma, újonnan átvett autó csomagtartójába pakol a tulaj benzineskannát, lábpumpát? Egyébként egész lenyűgöző, hogy a Prevent milyen nagy termékskálát gyártott, jégoldótól a csavarlazítón és hidegindítón át a kátrányeltávolítóig: tiszta nyugat.

Kíváncsi vagyok, ki milyen érdekes részletet vesz észre, jöhetnek a kommentek, a múltba révedő emlékfelidézések. Nekem például nagyon tetszik, ahogy hosszasan elmagyarázzák, minden folyadék szintjét ellenőrizzük le, az ablakmosó tartályba is kukkantsunk bele. Majd működtetik többször az ablakmosót, ami az ablaktörlő lapát alá sprickol. És hát, ilyen hamvas Lada motortereket sem sűrűn látni ma már.

rajt
Rajt a szinte vadonatúj Hungaroringen

Sokaknak lesz hasznos ez a nem túl rövid film, másoknak semmi újat nem mond, de múltidézésnek több, mint tökéletes. Köszönet Stefanits Richardnak, hogy megosztotta ezt, a gyanúm szerint 87 körül készült videofilmet, és nagy hála Vittorio Vancellónak, amiért feltöltötte a Youtube-ra (most látom csak, hogy Vittorio Vancello =Vancelo, a blogger, aki ki is posztolta magához, látogassanak el hozzá is!). Állítólag csináltak ilyen filmeket más típusokhoz is, azokat is jó lenne megnézni.