2015.10.13. 17:55
10 hozzászólás

Emlékszem az első Parkoló Parádéra. Jobb híján bringával érkeztem, és a legmeglepőbb a tömeg volt, amely a bejárat előtti parkolóban összegyűlt. Hihetetlennek tűnt, hogy az alig két héttel korábban beharangozott eseményre ennyien voltak kíváncsiak. Durván tüsszögő Impreza, arasznyival szélesített Škoda 120, vagy makulátlan Alfa Montreal, polírozott Zastava, minden ami ezek közé esik az autós univerzumban, az ott volt.

 20150509 153740 v

A lendület azóta is töretlen, autóból is egyre több van, sőt, jönnek a motorosok, bringások is szépen. Egy dolog nem változik: a hangulat. Szerintem az egész kulcsa a kötöttségektől való mentesség, mindenki akkor jön és akkor megy, amikor akar, nincs zavaró zene, sem kötelező programok, csak gépek iránt érdeklődő emberek beszélgetnek gépek iránt érdeklődő emberekkel.

 DSC 4013

A következő hétvégén, szombaton – október 17.-én lesz még egy szezonzáró összeröffenés a Hungexpo területén. Szám szerint a kilencedik, és az év lezárása mellett megnyitjuk a tizenöt éves Totalcar születésnapi rendezvénysorozatát. És erre valami igazán ütőssel készültünk, egy képregénnyel. Na, nem rólunk szól, a személyi kultuszt meghagyjuk a Kim-mel kezdődő nevű távol-keleti diktátoroknak (bár aki figyelmes, az felfedez minket is benne), hanem egy posztapokaliptikus történet bontakozik ki a kockák között.

 05090149

Szűcs Gyula és Budai Dénes Café Postnuclear című képregénye a Mad Max forgatagát ülteti át az atomháború perzselte magyar pusztába: a Ford Falcon XB kupé most Škoda Felícia, Gázváros egy ÁFOR kút, és minden képkockán a szocializmus ikonikus tárgyai köszönnek vissza Trabanttól a vetkőzős tollig. Hiába olvassa el az ember, minden végiglapozásnál felbukkan egy újabb részlet, rejtett poén, vagy utalás. Ha valaki esetleg belezavarodna a korszak jelképeibe, az utolsó oldalakon terjedelmes kultúr-, és géphatározót talál. A helyszínen ráadásul most 10% kedvezménnyel, 3100 forintért lehet megvásárolni a keményfedeles könyvet.

Segíteni Rock 'n Roll!

 

Jó ügyet támogat, aki a Paroló Parádén vásárolja meg a Totalcar születésnapi képregényét. Minden eladott példány bevételéből 300 forintot adományozunk a Budapest Bike Maffia közhasznú egyesületnek.

A 2011-óta működő egyesület tagjai a hét minden napján kerékpárral várják a várost, és ételt osztanak a rászorulónak, de alkalmanként közös főzéseket is szerveznek a szegény családok megsegítésére. Most rajtunk a sor, mert segíteni Rock 'n roll.

Az Időkép esőmentes 16 fokot ígér, de ha mégsem így lenne, akkor fedett csarnokba vonulhatunk az elemek elől, és persze büfé, valamint mosdó is lesz. A családot sem kell otthon hagyni, ha a gyerekek elunnák az autókat, várja őket zsonglőrünk Bendegúz, akitől érdekes trükköket is megtanulhat. A lényeg, hogy október 17-én találkozunk a Hungexpón, a négyes kapunál, amelyik az Albertirsai útról nyílik, a belépés - szokás szerint - díjtalan. Délután kettőtől fél hatig miénk a tér, az aktuális információk pedig a dzsembori Facebook-eseményébe kerülnek fel.