2015.10.28. 13:11
5 hozzászólás

Mióta megjelent a Totalcar születésnapi kiadványa, a Cafe Postnuclear, két kérdéssel bombáznak minket az olvasók. Az egyik, hogy rólunk szól-e a képregény, a másik, hogy hol lehet megvenni. Mindenki fellélegezhet, a válaszok már csak pár görgetésnyire vannak.

Kezdjük az első kérdéssel. A Totalcarról szól? Nem. A Cafe Postnuclear az elképzelt 1986-os harmadik világháború utáni Magyarországról szól, kitalált szereplőkkel, képzelt eseményekkel, de ismert tárgyakkal, helyekkel, márkákkal és frázisokkal. Afféle magyar Mad Max, ahol a főszereplő piros Symphoniát szív, Orion rádiós pólóban van és kiszuperált Škoda Feliciájával a szegedi 66-os úton hajt.

Jogosan kérdezheti mindenki magában, hogy akkor mi közünk a képregényhez? A képregény egyik írója (Budai Dénes mellett) Szűcs Gyula, az Index újságírója. Gyula az elmúlt években már többször mutatott belőle részleteket a szerkesztőség éppen jelen lévő tagjainak. Már akkor rajongtunk a karakterekért és a magyar országút harcosainak világáért, poszt is született már róla 2011-ben. Amikor kiderült, hogy a mű idén elkészül, adta magát, hogy keblünkre öleljük, és 15. születésnapunk zászlójára tűzzük a zombi autókkal és motorokkal teleszórt képregényt. Az, hogy a Café Postnuclear a Totalcar jubileumi kiadványa nem csak a borítón látszik. Még mielőtt belemerülne az olvasó a világba, ahol kihalni esélyes, Papp Tibi előszava foglalja össze a TC elmúlt 15 évét, Budai Dénesnek köszönhetően pedig mi magunk is CP karakterekként nézünk vissza az olvasóra. Sőt, aki igazán figyel találkozhat a történet rajzai között a szerkesztőség több tagjával is.

És akkor elérkeztünk a másik kérdéshez: hol lehet megvenni a posztapokaliptikus képregényt? Aki eddig izgult, hogy csak a rendezvényeinken lehet hozzájutni, megnyugodhat. Elég rákattintani a post-nuclear.totalcar.hu/ oldalra és kosárba tenni a kívánt mennyiséget a keménykötéses kiadványból. Jó szórakozást kívánunk hozzá, és még egyszer gratulálunk a készítőknek.