Az árakon csak kapkodod a fejed

2015.10.31. 13:27
8 hozzászólás

Olcsó autót ne itt keressen az ember, a Veterama minden veterános-héját idecsábít. Mindenki valami zaftos összegről álmodik, de úgy tudom, ez nem egy Techno Classica, ahol ész nélkül vásárolnak az emberek. De ettől még persze be lehet próbálkozni, ha jön valami madár, bejöhet az ember számítása. De természetesen nem csak a minden vacakért dupla pénzt kérő szerencselovagok vannak itt, sok olyan autót látni, amire már szombaton kiakasztják az elkelt-táblát.

A választék, hát, na, szóval hogy igen. Kicsit kéz-tördelve tudom csak elmondani, hogy annyi csillag az égen nincs, mint itt. Sajnos, vagy nem sajnos, de az emberek nagyon vonzódnak a Mercedes márkához, mert hogy megbízhatóak, tartják az árukat. Az utóbbi szinte önbeteljesítő jóslat: ha valamiről elég sokan mondják, hogy jól tartja az árát, a piac reagálni fog, és tényleg jól fogja az árát.

A régi Mergák eleganciája és a tény, hogy az oldtimer korba lépett példányok nem veszítenek árukból, sőt inkább emelkedik az értékük, biztos választásnak számítanak sokak szemében. Annyira így van ez, hogy egyszer régen még Csikósnak is kifejtettem, mennyire szánalmas dolog oldtimer Mercedes-t venni. Azt hiszem olyan két év telhetett el, mire vettem egy W108-ast. Nem a befektetés miatt, egyszerűen ez tetszett legjobban az elérhető árú V8-as autók közül. Hazudnék, ha azt mondanám, a többi érv a jó alkatrészellátástól a várható értéktartás ne fordult volna meg a fejemben, mert megfordult. Ettől még tényleg szörnyen néz ki egy veterános parkoló, ami Mercedes-Benzekkel van tele, de annyira, hogy az ember hajlamos elhinni, régen annyira jó volt az élet mindenkinek Mercedese volt.

De szerencsére van itt sok más érdekes autó, a placcon végigrohanva a számomra legérdekesebbeket lefotóztam, most ezeket ömlesztem ide. Nem is galériába teszem, akit érdekel, annak nem szenvedés legörgetni az oldal aljára, de aki kevésbé izgul az öreg autókra, szerintem annak is érdemes végigfutni.