Mohó Hiéna 2015: Zabáljátok a Suzukit!

2015.12.24. 10:32
17 hozzászólás

Huszonnegyedikén még a zabolátlan, vad, mohó hiénánk is megenyhül kissé. Persze nyüszít a Mordor stúdióban, ahol a zsákmányát őrzi, de ma elég megetetni, és el is enged egy koncot. A Suzuki-Fiat csomagot, amely egy cukorkakék Vitara-maketten és egy professzionális Fiat-bögrén kívül nem mást, mint egy suzukis sütőforma szettet tartalmaz. Uniszex, motorosok, autósok egyaránt használhatják, de aki a Suzuki csónakmotorjainak elkötelezett rajongója, az is elégedett lesz az embléma formával.

Megfelelő kezekbe kell, hogy kerüljön, ezért a feladvány egyben vizsgamunka is. A fekete körmű, szerelőaknából kijőve csak zavartan hunyorgó krova-Beethoven amúgy se tudna mit kezdeni a sütőformákkal, ha a keverőgéppel csak akkor találkozik, amikor csapágyasra hajtotta az asszonyka. Éppen ezért sütni kell, bizonyító erővel.

Hiénánk finnyás, igazából jóllakott már, csak édességre veti rá magát. És mivel már egy hete karburátortalpakkal és hajtókarokkal hancúrozik, rákívánt egy jó kis szerszámra. A feladat: az idei Szerszám Szombatok bármelyik eszközének elkészítése valamilyen édességből, felismerhető és főleg ehető formában. Lehet pralinét önteni, mézeskalácsot sütni, piskótatésztát szabni, tőlem akár pudingból is meg lehet formázni, mindenki nyugodtan engedje szabadon a fantáziáját. A lényeg, hogy a végén hunyorítva hasonlítson az egyik szerszámra, és finom legyen. A munka így semmiképp nem vész kárba, legfeljebb az alkotó és barátai/családja elfogyasztja a versenyművet.

A készítés folyamatáról és a próbakóstolásról kérünk egy néhány képes fotósorozatot, ami a süteményen túl önmagában is remek kibontakozási lehetőség a kreativitásnak. Látsszon, hogy saját gyártmányról van szó, és az is, hogy finom! Szokás szerint az egybegyűlt, válogatottan kekec zsűrink dönt arról, hogy kié lesz a csomag, kizárólag szubjektív kritériumok alapján. Az ötlet legalább annyira számít, mint a kivitelezés minősége. Nincs is jobb a karácsonyi sütögetésnél, úgyhogy 26-a délelőtt 10 a határidő, eddig kérünk egy linket kommentben a feltöltött fotókról.

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat  itt találod egy helyre gyűjtve.

Friss infó:

A szerkesztőség hosszas vajúdás után Linz3r alkotását szavazta meg győztesnek. Délceg, férfias küzdelem volt, azonos fegyvernemben a rutinos Holysmoke0523-mal. Régi barátunk, Slampixxx szemmel láthatóan idegenül érezte magát a pályán, gyanítom, a kóstolópróba időhiány miatt maradt el, de őszintén remélem, finom lett a végeredmény. Mindenkinek jó mézeskalácsevést, mi roppantul élveztük a harcot.

A győztes alkotás ezeken a linkeken érhető el: kép, kép, kép, videó.