Felkészültél? Jön az év eddigi legjobb versenye!

2016.01.08. 01:00
6 hozzászólás

Sípályára épített szinkronpályán, ugratókon, mesterséges akadályok és méteres hófalak között test-test ellen meccselő 900 lóerős trophy truckok versenye? Ilyen van? Naná, egyszer az évben, és az idén éppen ma! Red Bull Frozen Rush a neve, kicsit lejjebb kiderül, mi ez pontosan, de előbb itt egy videó a tavalyi legjobb pillanatokról.

Durva, nem? Az eddigi két Frozen Rush-ról készült videókat nézve nem is érti az ember, miért kellett 2014-ig várni, hogy ezt így, ebben a formában feltalálják. Pedig véletlen volt az egész. Még 2013-ban hívta el a Red Bull szponzorált trophy truck-versenyzőjét, Ricky Johnsont hangulatfokozó bemutatót tartani egy rendezvényére a vermonti Mount Snow-ra. Az egészből készült néhány nagyon látványos videó (például ez), aztán azok népszerűségét látva a Red Bull-nak sem kellett kétszer szólni: versenyt faragtak belőle.

A Red Bull sosem volt fukar ha őrült és/vagy látványos bármiről volt szó a Utah-i downhill-versenyektől egy ugrásig a sztratoszférából. 2014-ben az első Frozen Rush-ra is a profizmus volt jellemző, megtartva közben a trophy truckok nyers brutalitását. Ha valakinek ne lenne meg, ezek a magas hasú, extrém hosszú rugóúttal szerelt pickup-forma autók jelentik Amerikában az offroadozás csúcskategóriáját. Összkerekes, nyitottfülkés, közel 900 lóerős V8-assal és jelen esetben szöges gumikkal felpakolt járművek ezek. Hogy néz ki egy menet a Frozenen egy ilyennel belülről? 

A videóban a tavalyi bajnok, Bryce Menzies mutatta be az idei pályát a kormány mögül. A helyszín hagyományosan a Maine-i hegyvidék Newry falucskájához tartozó Sunday River Ski Resort. A síparadicsom nem kifejezetten magas, a csúcsa is csak 960 méteren van, de ettől függetlenül januárban nincs hiány hóból. Bár rövid futásokról van szó, a nyitott fülke hidege ellen a motoros szánok versenyéhez fejlesztett fűtött sisakkal védekeznek az indulók.

Szóval a lényeg: ennek a versenynek az idei döntője lesz ma, 17:30-kor. A döntő egyenes kieséses lesz, a beosztást a csütörtöki selejtező alapján párosítják. A műsorterv szerint két és fél óra lesz a teljes program, és a Red Bull online, élőben közvetíti az egészet az elejétől a végéig. A stream itt lesz elérhető, de amint él, betesszük majd a posztba is. Kedvcsinálónak itt van addig egy rövid videó a tegnapi selejtezőről. 

Update: megy a közvetítés! Embedelni nem eged, de itt van egy kattintásra.