2016.05.13. 08:06 Módosítva: 2016.05.13. 09:55
29 hozzászólás

Valaki nagyon gyors volt. Vagy én kezdtem túl hamar nyafogni a Ferenciek terének szinte láthatatlanná vált felfestései miatt, vagy az illetékesek gyorsak, mint a villám.

Szerda este nyolc után arra jártam, a helyzet még változatlan volt. Csütörtök reggel már az olvasóink is jelezték, de saját szememmel is láthattam: a fekete gumiréteggel bevont terelő- és felezővonalak, meg a forgalom elől lezárt területet jelölő sraffozás is teljesen újba lett téve, különösen a nedves aszfalton lett olyan kontrasztos a látvány, mint a filmeken.

Ráadásul nem himihumi fehér festékkel maszatolás történt éjjel, rendes, vastag fehér festékkel újították fel a felfestéseket. Sajnos most még a BUSZ felirat és a nyilak kimaradtak, de ezek nem is annyira fontosak, mint a terelővonalak. Minden elismerésem az illetékeseké, köszönjük nekik és a közlekedők fehér festékkel felfegyverzett jótevőiknek.

Senki ne értse félre, nem akarok ünneprontó lenni, és tényleg, komolyan nagyon örülök, hogy ilyen flottul rendeződött a dolog, de sajnos az olvasóink (és mi magunk is) számtalan egyéb helyen tapasztaltuk, hogy az útburkolati jelek szörnyű állapotban vannak, ezért az adott útszakaszok veszélyesek. Elég itt csak nagyhirtelen a Rákóczi út Keleti pályaudvar felé vezető utolsó pár tíz méterét említeni: ember legyen a talpán, aki a sok vonal és pálcika közül ki tudja választani az épp érvényes és éppen rá vonatkozót. Ide csak egy Google maps fotót teszek be, mivel ezt is napi szinten látom, kétség nem fér hozzá, hogy most sem jobb a helyzet.

Egészen biztos vagyok benne, hogy az utak kezelőinek nagyon sok dolga van, minden elkopott felfestést ők sem ismerhetnek személyesen, éppen ezért arra gondoltam, megkérem az olvasókat, küldjenek nekünk igazán problémás helyekről friss, saját fotókat és pontos címet, helyszínleírást. Segítsük ezzel az illetékesek munkáját, meggyőződésem, hogy értékelni fogják a fáradozásainkat. És mi is ugyanilyen örömmel fogjuk fogadni a friss csíkokat, nyilakat, feliratokat. Sőt, ha az adott útszakasz kezelője nem túl szemérmes, és a szerénysége engedi, nyugodtan értesíthet minket az eredményről, mindenképpen megmutatjuk az olvasóknak a szép új felfestéseket. Én személyesen még azt is megígérem, hogy ha tudok, akár a helyszínről tudósítok, friss képekkel vagy videóval kürtölöm szét a világban: a közútfenntartók egyre jobban teljesítenek!