2016.06.27. 18:16
17 hozzászólás

A Múzeumok Éjszakáján másodszor tartottunk rendhagyó Parkoló Parádét, tehát komoly múltról nem beszélhetünk. Egy biztos, hogy jobb lett, mint az első volt, és most nagyon kell törnünk a fejünket, hogyan lehetne még jobb. Például szeretnénk-e, hogy még több látogatója legyen. Valószínűleg nem, mert rengetegen voltunk.

Ez az egész dolog virulens, tökéletesen alkalmas autóbuzériára hajlamos gyermekek megfertőzésére. Ezt érezték is a szülők, mert egészen sok srácot és kiscsajt hordtak ide, ki autón, ki meg a VT-Arriva által biztosított, ingyenes buszjárattal, amiért nem győzünk eléggé hálásak lenni. Virtuálisan persze ez ugyanolyan BKK-kék Citaro volt, mint bármelyik másik a budapesti forgalomban.

Aki nem volt ott, az talán nem tudja, hogy mi is ez a TC Múzeumok Éjszakája buli. Végtelenül egyszerű: a Hungexpo fedett, úgynevezett passzázs részén régi autók állnak. Aztán, ha van érdeklődő, mennek is. Nem rosszkedvű embergyűlölőknek való program, de akinek van valami szép vasa, az kihozhatja. Alapvetően közösségi program, nem fizetünk senkinek, de belépőt sem szedünk. Ilyen egyszerű ez.

Igaz, elég korlátozott a hely és biztonsági okokból is limitálnunk kellett az autók számát, de ez így pont jó. A végére vidám furikázás lett a dologból, mosolygós arcokkal. Külön pluszpont jár a biztonsági személyzetnek, akik többen is voltak, mint tavaly és ügyesen terelték az embereket, autókat a megfelelő oldalra.

Volt pár olyan járgány, amilyenre nem is számítottunk, amikor kitaláltuk ezt az egészet, ha például tavaly bárki azt mondja, hogy 2016-ban már trolibuszunk is lesz, kiröhögöm. De volt itt a Csepel tűzoltóautótól a Relian Robinig minden, érdemes végigkattintani Lilla és Balázs galériáit.