Repül a kardántengely, ki tudja, hol áll meg

2016.08.01. 15:17
14 hozzászólás

Egy tucat belső-amerikai roncsderbi teljesen átlagos, nekiszaladós borultatásának indult, aztán olyat látott a Heber City-i derbi közönsége, amit még ebben a szakágban se szokás. Bár a nézők felé repülő fémrúd látványa alapján nem sok fantázia kell egy tömegmészárláshoz, meglepően szerencsés véget ért a történet.

Igen, az az oldalára borult pickupból elszabadult hosszú fémrúd ott egy kardántengely, ami valami őrült véletlen folytán senkit sem ölt meg a tömött lelátókon. Három embert vittek kórházba szombat este, de vasárnap már csak egyiküket tartották bent. Az ő felépülése tovább tart majd, de helyi lapok szerint jó állapotban van.

Itt 0:27-nél a lényeg.

A történtek után a futamot harminc percre leállították, aztán folytatódott a derbi. A szervezők azt mondják, minden előírást betartottak, profi ellenőrökkel dolgoztak, így ez csak egy szerencsétlen baleset volt. A versenyzők sem voltak okosabbak: hiába kérdezték őket a futam után, foglalmuk sincs, hogyan történhetett ilyen, pedig ha van ember, akinél többet senki sem látott a motorsportban, akkor az a roncsderbis. A fórumokon persze beindult a kommentlavina. A többség csak egy-egy képet posztol válaszul, például ezt:

A utah-i kisváros, Heber City nem sűrűn szerepel a világsajtóban, bár minden évben van egy rövid időszak, amikor a tizenegyezer lakosú, hegyvidéki városkában kicsit felpörög az élet. Igaz, annak semmi köze a rocsderbikhez. Itt található a környék legjobb repülőtere, így jobb híján minden évben itt száll le a közeli Park City-ben rendezett Sundance Filmfesztiválra tartó közönség.